BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
GÜNCEL

Hangi ülkelerde sınır kapıları açıldı! İşte listesi

Koronavirüsün dünyaya hızla yayılmasından sonra bütün ülkeler sınır kapılarını kapatmıştı. Yeni normalleşme döneminde ülkeler kapılarını tek tek açıyor. İşte sınır kapılarını açan Avrupa ülkeleri

Almanya 
Almanya, şu anda sadece Schengen ülkelerinden gelen ziyaretçileri kabul ediyor. Schengen bölgesi dışında bir yere tatile giden vatandaşlarından da dönüşte 14 gün süreli karantinada kalma talep ediyor.

Arnavutluk

Batı Balkan ülkesi Arnavutluk, corona virüs salgının ilk döneminde komşusu İtalya kaynaklı vaka artışları yaşamıştı. Bir süre tüm sınırlarını kapatan Arnavutluk, 15 Haziran itibarıyla kademeli olarak aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerle uçuşları yeniden başlattı.

Andorra 
İspanya ve Fransa arasında yer alan kıtanın en küçük ülkelerinden Andorra, da 15 Haziran itibarıyla tüm Avrupa ülkeleri ile sınırlarını açtı. Ancak havaalanı bulunmayan Andorra'ya ulaşım mecburen İspanya ve Fransa üzerinden gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla bu ülkeler sınırlarını kapalı tuttuğu sürece Andorra'ya da erişim imkansız.

Avusturya 
Avusturya, corona virüs salgını sürecinde ülke içinde normalleşme adımlarını ilk atmaya başlayan devletlerden biri oldu. Avusturya15 Haziran'da Türkiye, İngiltere, İsveç ve Portekiz hariç tüm Avrupa ülkelerine sınırlarını açtı.