BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Hangi bölümler hangi kadrolara atanabilir?

Fen fakültesi kimya bölümü mezunlarının kamu kurum ve kuruluşlarının hangi kadro ve pozisyonlarında istihdam edilebilirler?

Fen fakültesi mezunları dikkat! Konu ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu kararlarına istinaden YÖK Başkanlığınca kimya programı mezunlarının "kimyager" unvanını kullanmaları yönünde karar verildiği ve bu kararın 06.05.1987 tarihli ve 10205 sayılı yazı ile duyurulduğu görülmüştür.

Bu bağlamda, daha önce gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemleri incelendiğinde "4559" nitelik kodunun "kimyager" unvanlı kadrolar için kullanıldığı dolayısıyla kimya lisans programından mezun kişilerin "kimyager" unvanına atanabildikleri anlaşılmaktadır.

Bununla birlikte, merkezi yerleştirmelerde öğrenim koşulu olarak "4001-Herhangi bir lisans programından mezun olmak." nitelik kodunun belirlendiği kadro ve pozisyonları tüm lisans mezunları tercih edebildiğinden, kimya lisans programı mezunlarının 4001 nitelik kodunun kullanıldığı "memur", "bilgisayar işletmeni" ve benzeri unvanlı kadro ve pozisyonları tercih etmeleri de mümkün bulunmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR