BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,70
ALTIN 2.436,46
GÜNCEL

Hakim ve savcıların zamlı maaşı ne kadar olacak?

Devlet memurlarının 2016 yılının ikinci yarısından itibaren zamlanması ile birlikte hakim ve savcıların maaşlarında artış yaşanacak.

Devlet memurlarının maaş katsayılarının 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak yüzde 5 oranında artması, hakim-savcılar ile bu meslekten sayılanların aylık maaşlarını da artırdı.

Zamlı ilk maaşlarını 15 Temmuz 2016 tarihinde alacak olan hakim ve savcılara, 1-14 Temmuz maaş zammı farkı ise ayrıca ödenecek. Hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar hakkında geçerli olan ücret-mali ve sosyal hakların; Sayıştay Başkanı, Sayıştay Daire Başkanları, Sayıştay Üyeleri, Sayıştay meslek mensupları ve savcıları hakkında (emsali unvanlara göre) aynı şekilde uygulanıyor olması nedeniyle, söz konusu personelin aylık maaşları da artacak.

Yüzde 5 oranındaki maaş zammı sonrası, hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanların 2016 yılının ikinci altı aylık dönemindeki aylarda alacakları net maaş miktarlarına, gelir vergisi kesintisinin olası farklı oranları da dikkate alınarak, aşağıdaki tabloda yer verdik:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR