BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.430,10
İŞÇİ

Hak-İş'in faaliyetleri engelleniyor mu?

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak, Türkiye'nin geleceğini kurtarmaktır'' dedi.

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi'nin düzenlediği 2012 Yılı Bölgesel Eğitim Semineri'ne katılan Arslan, gündem dışı konuşmasında, 1980 askeri darbesiyle Hak-İş'in faaliyetlerinin engellendiğini, mal varlıklarına el konulduğunu, yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldığını anlattı.

Darbe sonrasında Hak-İş'in pek çok kayba uğradığını, uzun süre sendikal faaliyet yapamaz hale geldiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

''Sadece bir konfederasyon dışında hiç bir sendikaya izin vermeyen bir dönemin, bir yönetimin, bugün yargı önüne çıkarılmasından memnuniyet duyduğumuzu belirtiyoruz. Hak-İş'in kayıplarını hiçbir şekilde telafi etmek mümkün değil. Bugün yargılananlar bunların faturasını ödeyemezler. Ama en azından Türkiye'nin darbelerle yüzleşmesi, darbecilerle hesaplaşması, yargı önüne çıkarılmasının çok önemli bir manevi yönü var.

12 Eylül'le hesaplaşmak sadece bunların yargılanması olmamalı. Başta anayasa olmak üzere 12 Eylül'den kurtulmak zorundayız. 1982 Anayasası'nın meşruiyeti yoktur, topluma zorla dayatılmıştır. Baskıyla kabul ettirilmiştir. 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak, Türkiye'nin geleceğini kurtarmaktır.''

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR