BIST 10.336
DOLAR 32,20
EURO 34,75
ALTIN 2.449,42
İŞÇİ

Hak-İş yöneticilerine beraat

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan hakkında bilboard ilanları nedeniyle ''seçim yasaklarına muhalefet ettikleri'' iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül 2010'daki referandum sürecinde, konfederasyonca verilen bilboard ilanları nedeniyle ''seçim yasaklarına muhalefet ettikleri'' iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Arslan ve Aslan'ın avukatları Necdet Pakdil, Hüseyin Öz ve Muharrem Özkaya katıldı.

Sanık avukatları, isnat edilen suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Sanık avukatlarının beyanlarının ardından mahkeme hakimi, sanıklar Arslan ve Aslan'ın beraatına karar verdi.

Konfederasyonun eski genel başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun dosyası daha önce dava dosyasından ayrılarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderilmişti.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İddianamede, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), referandumla ilgili olarak 23 Ağustos 2010 Pazar akşamına kadar duvar ilanı, flama ve bayrak asılamayacağına ilişkin kararı anımsatılarak, ilanların yasaklanan tarihlerde verildiği iddiasıyla HAK-İŞ yöneticileri hakkında, ''Yasak propaganda yapmak'' suçundan altışar aydan birer yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR