BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.423,14
İŞÇİ

Hak-İş 'sosyal zirve' düzenleyecek!

Hak-İş'in 37. kuruluş yıl dönümünde, ''Türkiye Öncülüğünde Bağımsız Sendikal Hareket-Özgür Sivil Toplum Gelişmesi'' konulu ''Küresel Emek Buluşması'' adlı büyük bir sosyal zirve gerçekleştireceği bildirildi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bütün dünyada insanların her açıdan güvenliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İki büyük savaşın ardından 1 Eylül'ün ''Dünya Barış Günü'' ilan edildiğini anımsatan Arslan, ''Ancak ne var ki barış, gün ilanı ile mümkün olmamaktadır. Dünyamız bin yıllardır yaşadığı acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala çeşitli bölgelerde kanlı çatışmalar devam etmektedir, her gün yüzlerce insan savaş, terör ve şiddet eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli bölgelerden halen silah sesleri geldiğini vurgulayan Arslan, masum insanların da sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini ağır şekilde ödediklerini kaydetti.

Bölgenin ve dünyanın barışa her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu bildiren Arslan, şunları kaydetti:

''Barışın ortadan kaldırılarak silahların kullanılması, bölgenin ağır ekonomik ve sosyal fatura ödemesine yol açmakta. Sivil halk ve emekçiler ağır faturalar ödemekte. Barışın hem ülkemizde hem de dünyada egemen kılınması, demokratikleşme ile insan hak ve özgürlüklerinin mikro düzeyden makro düzeye kadar, insanların ve toplumların hayatlarına hakim kılınması ve herkes için ekonomik açıdan asgari yaşam standardının garanti edilmesiyle sağlanabilecektir.

Konfederasyon olarak sendikaların barışa, istikrara ve demokratikleşmeye katkı yönünde büyük rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Buradan hareketle Hak-İş'in 37. kuruluş yıl dönümü olan 21-22 Ekim tarihlerinde, kamu kurumlarının da katılımıyla 'Türkiye Öncülüğünde Bağımsız Sendikal Hareket-Özgür Sivil Toplum Gelişmesi' konulu, ''Küresel Emek Buluşması'' adlı büyük bir sosyal zirve gerçekleştireceğiz. Zirveye Ortadoğu, Afrika, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinden sendika temsilcileri katılacak.''

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR