BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
GÜNCEL

Gezginlerin en çok övdüğü yerler belli oldu! Türkiye'den bir şehir var

Tripadvisor'da gezginlerin en çok övdüğü yerler belli oldu. Aralarında Türkiye'den de bir şehir bulunuyor. İşte dünyada en çok merak edilerek gezilen şehirlerin listesi...

25- NEW YORK CİTY, NEW YORK

New York'u tek bir ziyarette fethetmek imkansızdır. Bunu yapmak yerine, görülmesi gereken yerlere gidin: Empire State Binası, Özgürlük Heykeli, Central Park, Metropolitan Sanat Müzesi; ardından kenarda köşede kalmış yerleri keşfetmek için The Cloisters'a gidin veya şehrin kütüphanelerinden birini ziyaret edin.

West Village'in bohem tarzlı mağazalarına dalın veya Upper West Side'da kaliteli yemeklerin keyfini çıkarın. Grand Central Station içindeki capcanlı pazarlar size kesinlikle şehrin en iyilerini sunacaktır.

24- KYOTO, JAPONYA

Kyoto mabetleri ve tapınakları bu Japon şehrindeki modern yaşamla antik geçmişi arasında nadir bir bağlantı sağlar. Örneğin, Shimogamo Mabedi'nin geçmişi 6. yüzyıla uzanmakta ve zamanı durdurmuş gibi görünmektedir, sakinliği ve ruhsal gücü hala aşikardır.

Shinto pirinç tanrısına ibadet edilen Fushimi Inari Mabedini görebilir, ardından Sanjūsangen-dō'nun gerçeğe uygun boyuttaki Bin Silahlı Adam heykellerini ziyaret edebilirsiniz. Geleneksel geyşa gösterilerinin keyfini çıkarabilir, ardından Kamo Nehrine bakan bir restoranda rahat bir yemek yiyebilirsiniz.