BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,08
ALTIN 2.506,76
KPSS

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dava açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sözleşmesi spor uzmanı ve sözleşmeli antrenör alımına yönelik dava açılıyor. Geçtiğimiz ay uygulanan ve mülakatla yapılan 950 sözleşmeli personel için Bakanlık dava ile mücadele etmeye hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dava açılıyor. Bakanlık geçtiğimiz ay yayımladığı ilanla, 950 kişilik kadro için, adaylara mülakat yaparak işe alım süreçlerini gerçekleştirdi.

Memurlar.net'e açıklama yapan Av. Ömer Albayrak, Danıştay'ın sadece sözlü sınavla personel alımına izin vermediğini belirtti. Açılan davaların iptalle sonuçlanması halinde, Bakanlığın personel alım işlemleri de iptal edilmiş olacak.

950 KİŞİLİK KADRO İÇİN MÜLAKAT

Bakanlığın aralık ayında yayımladığı ilanla 950 kişilik kadro için, KPSS'de dereceye giren adaylara mülakat uygulayarak seçme işlemi yapmıştı. Fakat aday seçme işlemlerinde çok sayıda yüksek aday mülakattan düşük puan alarak sözleşmeli personel olamamıştı.

DANIŞTAY SADECE SÖZLÜ SINAVLA PERSONEL ALIMINA İZİN VERMİYOR

Bilindiği üzere Danıştay, sadece sözlü sınavla personel alımına izin vermiyor. Öte yandan Danıştay, KPSS sınav puanlarının, özel olarak değerlendirilen mülakatın bu yöntemle etkisiz hale geldiğini belirtiyor. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR