BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
İŞÇİ

Gardiyan alımları ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 15 bin infaz koruma memuru alınacağını açıklamasından sonra binlerce kişi gardiyan alımlarının ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 15 bin infaz koruma memuru alınacağını açıklamasından sonra binlerce kişi gardiyan alımlarının ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı.

İNFAZ KORUMA MEMUR ADAYLARINDA ARANACAK ŞARTLAR NELER?

a - Başvurularda, 2010 KPSS P 94 Puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve üzeri puan şartı aranacak.

b - Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm'den uzun olmak.

c - Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK - 1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavılıklarına başvuracaklardır.

Başvurulara ilişkin evrak; masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödeme suretiyle evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sözlü sınava katılabileceklerdir. Aynı unvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır. Adaylar değişik unvanlar için aranan şartları taşımaları halinde ayrı ayrı bu unvanlar için de başvuru yapabileceklerdir.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR