BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
ÖĞRETMEN

FETÖ'den açığa alınan öğretmen intihar etti

Geçtiğimiz haftalarda FETÖ'den açığa alınan öğretmen Ergülü Yıldız 24 Kasım'da yani öğretmenler gününde intihar etti. Ergülü Yıldız'ın intihar etmesinden sonra MEB'e tepkiler geldi.

Kamuda FETÖ operasyonu devam ediyor. Öğretmen Ergülü Yıldız'ın intiharı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığının iadeler konusundaki hassasiyeti daha yoğun olarak eleştiriliyor

Öğretmen Ergülü Yıldız, uzun süre açıkta kalınca geçtiğimiz hafta intihar etmişti.

İntihar sonrasında, eğitim hizmet kolunda örgütlü sendikalar MEB'e yönelik eleştirilerini artırdılar

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Yalçın"Bakanlığın geri iade için gönderdiği evrakı aylarca bekleten,bunu FETÖ ile mücadele zanneden bazı yöneticiler çıkabiliyor. Masum bir insanı şüphe üzerine alıp altı boş olduğu anlaşıldıktan sonra geriiade yerine bekletmek; intiharlara,travmalara fırsat vermektir. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı personelleridir.Bakanlık kendi çalışanının göreve iadesinde takip süreçlerini de kendisi yönetmelidir. Ergülü Yıldız'ın ailesine,yakınlarına,sevenlerine,teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.'Ergülü' son olsun, hoyratlıklar son bulsun diyorum" dedi.

Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk ise "MEB açığa alınanların iadesinde keyfi davranmaktadır.MEB bu keyfiliğin ya sebebini açıklamalı ya da diğer bekleyenleri de iade etmelidir." dedi.

Yıldız'ın ölümüne bir tepki de Eğitim Bir Sen Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'dan geldi. Çakırcı "Hassas süreçlerde bürokratların diyaloğa kapalı olduğa kadar keyfiliğe on kat açık olması bizzat olağanüstü haldir. Bu elim olaya olağanüstü dönemin olağanüstü hali değil, müsebbip bürokratların olağanüstü hali sebebiyet vermiştir." dedi.

ERGÜLÜ YILDIZ KİMDİR?

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bir orta okulda müdür yardımcılığı yaparken FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 47 yaşındaki Ergülü Yıldız, 24 Kasım'da, Öğretmenler Günü'nde kendisini asarak intihar etmişti. Yıldız, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra, gözaltına da alınmış daha sonra adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR