BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.467,93
GÜNCEL

Evlilik, aile ve seksi tartışacaklar!

Papa Francis'in çağrısı üzerine bugün Vatikan'da 191 piskopostan oluşan ''ruhani meclis'' toplanacak. Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, evlilik, aile ve seks konularının ele alınacağı toplantının 14 gün süreceği bildirildi.

- Papa Francis'in çağrısı üzerine bugün Vatikan'da 191 piskopostan oluşan ''ruhani meclis'' toplanacak. Vatikan Basın Büroso tarafından yapılan açıklamada, evlilik, aile ve seks konularının ele alınacağı toplantının 14 gün süreceği bildirildi.

SOSYAL YAŞAMA AYAR VERİLECEK

Katolik kilisesi hiyerarşisi içinde yer almayan kadın danışmanların da yer alacağı toplantılara Almanya'dan aile danışmanı bayan Ute Eberl'in de katılacağı duyuruldu. Toplantıda; doğum kontrol hapının kullanımından, boşanmaya ve eşcinselliğe kadar pek çok konunun ele alınacağı seminerler olacağı belirtiliyor.

Öte yandan, Katolik kilisesinin sık gündeme gelen sorunlarından olan pedofili de ele alınacak konular arasında bulunuyor. Dominik Cumhuriyeti'nde görev yapan başpispokos Jozef Wesolowski'nin geçen ay başsavcılık tarafından evinde arama yapılması üzerine 7 çocuğa tacizde bulunup yüzlerce çocuk pornografisine ait materyallerin bulunması üzerine görevden alınmasının akabinde bu toplantının düzenlendiği tahmin ediliyor.

BOŞANMA YASAĞINA REFORM

Vatikan'daki bu seminerleri belirleyen ikinci gündem maddesinin Katolik kilisesi üyeleri arasında giderek artan boşanma davalarının olduğu bildiriliyor. Bu konuya ilişkin bu yılın ilkbaharında Papalık tarafından görevlendirilmiş olan Walter Kasper'in hazırladığı raporda, '' özel durum'' kapsamına alınarak, kilisenin boşandıktan sonra yeniden evlenenlere ''merhamet göstermesi'' önerilmişti. Kilisenin sıkı yasakları içinde yer alan boşanma yasağı büyük bir sorun olarak gündemdeki yerini koruyor.

Bahsi geçen raporun ardından toplanan 5 kişilik üst düzey başpiskopos kurulu, bu öneriyi reddetmiş, Vatikan'ın geleneksel çizgisinde ısrarcı olmasına karar vermişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR