BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.519,69
ÖĞRETMEN

Evlerdeki 77 bin kitabı okullara taşıdılar...

Rönesans Holding'in İstanbul'da yaptırdığı TED Rönesans Koleji'nin işletmecisi olan şirketin yüzde 50 hissesi vakfa bağışlandı, oradan sağlanacak gelir burs olarak öğrencilere verilecek

Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcak: "Alışveriş merkezlerinde kitap toplama kampanyası düzenledik. Bu kampanyada topladığımız kitap sayısı 77 bine ulaştı, kitapları  kütüphanelere dağıttık, Vakıf olarak bugüne kadar bin 750 öğrenciye karşılıksız burs verdik"

Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, alışveriş merkezlerinde kitap toplama kampanyası düzenlediklerini, bu kampanya kapsamında topladıkları kitap sayısının 77 bine ulaştığını ve kitapları okul kütüphanelere dağıttıklarını bildirdi.

Vakfın kuruluşundan bu yana hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemde planlanan projelere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ilıcak, vakfın 2009 yılında Rönesans Holding'in ortaklarının yaptığı nakdi bağış ile kurulduğunu anlattı. Ilıcak, öncelikli hedef ve projelerinin eğitim yardımları üzerine olduğunu ifade ederek, şimdiye kadar yüksek öğrenim gören bin 750 öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini belirtti.

Şimdilik verdikleri burslarda kriter olarak sadece sınıfını geçme zorunluluğu aradıklarını dile getiren Ilıcak, önümüzdeki dönemde başarı bursu vermeyi de planladıklarını söyledi.

Ilıcak, Rönesans Holding'in İstanbul'da yaptırdığı TED Rönesans Koleji'nin işletmecisi olan şirketin yüzde 50 hissesinin vakfa bağışlandığına dikkati çekerek, oradan sağlanacak gelirin burs olarak öğrencilere verileceğini kaydetti.

Öğrencilerden herhangi bir karşılık beklemediklerinin altını çizen Ilıcak, "Holding'in ana faaliyeti inşaat olduğu için, inşaat sektörüne ara eleman yetiştirecek fakültelerde okuyan çocuklara destek vermek önceliğimiz" dedi.

77 bin kitap kütüphanelere dağıtıldı

Okullarda kütüphaneler yaptırdıklarına işaret eden Ilıcak, Holding'in bünyesinde olan alışveriş merkezlerinde kitap toplama kampanyası düzenlediklerini ve topladıkları kitap sayısının 77 bine ulaştığını vurgulayarak, bu kitapların okul kütüphanelere dağıtıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü kitapları da satın alarak okullara bağışladıklarını ifade eden Ilıcak, 5 Haziran'da da 20 bin yeni kitabın Samsun'da dağıtılacağını söyledi.

Ilıcak, alışveriş merkezlerindeki çeşitli alanlara insanların okuması için kitap ve dergi bıraktıklarını ve uygulamanın çok ilgi gördüğünü belirtti.

Hem eğitim hem de inşaat sektörüne yatırım

Ilıcak, meslek yüksekokulu yaparken inşaat alanında eğitim veren, sektöre destek olabilecek, ara eleman ihtiyacını giderecek okullar yaptırmaya öncelik verdiklerini dile getirdi.

Vakıf kapsamında İnönü Üniversitesinde Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokuluna bina bağışladıklarına dikkati çeken Ilıcak, bu okulda inşaat, elektrik, makine, harita kadastro teknikerliği bölümleri oluşturulduğunu bildirdi.

UNICEF ile ortak proje

Ilıcak, Milli Eğitim Bakanlığının UNICEF'in teknik desteği ile ilköğretim kurumlarına yönelik "İlköğretim Kurumları Standartları" oluşturduğuna vurgu yaparak, bu standartlar doğrultusunda vakfın Beypazarı'ndaki bir ilköğretim okulunun alt yapısında iyileşme, oyun alanlarının bakımı, kütüphanesinin, genel ve bilgisayar laboratuvarlarının geliştirilmesini gerçekleştirdiklerini, belli bir miktar da bağış yaptıklarını anlattı.

Jale Ilıcak, UNICEF ile projelerine devam edeceklerini ve okullara desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

KANÇODER kardeş dernek

Sosyal yardımlar çerçevesinde gelen talepleri karşılamak üzere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını dile getiren Ilıcak, Kanserli Çocuklara Yardım Derneği'ni (KANÇODER) kardeş dernek olarak seçtiklerini, bağışta bulunduklarını ve burada bağışların doğru bir şekilde değerlendirildiğini düşündüklerini söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR