BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
GÜNCEL

Erdoğan'ın ekoseli ceketleri Almanya'da manşet oldu!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın ekose desenli ceketleri Alman Die Welt gazetesine haber oldu. Gazetede yayımlanan yazıda Erdoğan’ın siyasette olduğu gibi kıyafet konusunda da yerleşik normların dışına çıktığı ve kendi vizyonunu ortaya koyduğu ifade edildi.

Die Welt gazetesinde, 'Erdoğan’ın kazanan ceketi moda dünyasını nasıl etkiliyor?' başlıklı bir yazı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ekose desenli ceketlerini’ konu alan yazıda, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de koyu ve tek renk takım elbiseler norm olarak görülürken, Erdoğan’ın ekose desenli ceketlerinin dikkat çektiği belirtildi.

Kendi vizyonunu ortaya koydu
Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasette olduğu gibi kıyafet konusunda da yerleşik normların dışına çıktığı ve kendi vizyonunu ortaya koyduğuna işaret edilirken, görüşlerine yer verilen moda tasarımcısı Ferruh Karakaşlı, "Erdoğan giysileriyle 'vizyonları olan farklı bir şahsım. Norma bağlı kalmıyorum' mesajı veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bilerek geniş alıyorlar
Modacı Karakaşlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda rahat ve geniş kesimli takım elbiseler tercih etmesine ilişkin ise, "Bunun moda ile pek ilgisi yok. AK Partililer çok çalışan ve namaz kılan insanlar. Bunun için bilinçli olarak geniş kesim takım elbiseler giyiyorlar" ifadelerini kullandı.

Muhalifler satın almıyor
Erdoğan’ın ceketlerindeki desen ve kesim seçiminin modaya uymasa da siyasi olarak başarılı olduğunu vurgulayan Karakaşlı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ekose deseni tercih ettiğinden bu yana moda tasarımcılarının AK Parti muhaliflerine artık ekose hiçbir şey satamadıkları" yorumunu yaptı.

Hiç de fena hatırlanmayacak
Atatürk’ün politikalarının yanı sıra kıyafet stili ile de hatırlandığını kaydeden Ferruh Karakaşlı, "Erdoğan da Atatürk gibi tarihe geçecek; ama belki ondan farklı olarak sadece siyasetiyle. Erdoğan’ın siyaseti, kıyafet seçiminden çok daha güçlü. Hiç de fena hatırlanmayacak. Yaptırdığı otoyollar, köprüler, altyapı projeleriyle anılacak" görüşünü dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR