BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.504,95
GÜNCEL

Erdoğan'dan 1 Mayıs Taksim kararı

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Başbakan Erdoğan Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılıp açılmayacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

MEMURLAR- Samimi girişimlerde bulunduk. 1 mayıs 1977 taksim olaylarını aydınlatılmasını istedik. Karşımızda statükonun partisi CHP'yi sendikalarını bulduk. Biz anayası değiştirmeye çalıırken hayır diyorlardı. Karanlık olaylar aydınlatılsın diye çırpınırken birileri inatla statükoyu savundular.

1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik. Soruyorum chp mi verdi? 12 yılda işçilerimiz için tarihi düzenlemeleri yapan biz olduk. Net asgari ücret yüzde 359 oranında arttı. Bizde önce artmıyor geri gidiyordu. Birilerinin emekçi görüntüsü altında huzura kadeşliğe kastetmesini asla kabul edemeyiz.

1 MAYIS KUTLAMALARININ YENİ ADRESİ

Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur



Şu an itibariyle Yenikapı miting alanıdır. 750 bin metrekarelik alandır. Ne kadar istersen o kadar yap. burası yetmez diyosarsanız Maltepe'de 1 milyon metrekarelik alan var. Bu sene son olarak Kadıköy'e son olarak müsade ediyoruz. Fakat bundan sonra burada da yapılmayacak. burada yaşanlar bayram günü eza cefa günü olamaz.

Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız..

TAKSİM ISRARI NEDEN?

Halkımızın esnafımızın huzurunu lütfen kaçırmayalım. Bayramı lütfen çatışmaya dönüştürmeyelim.

Asla müsade etmeyiz. Herkes yapacağı her işi hukuk içinde yapmak zorundadır. Kusura bakma kanunu sen değilsin. Bu ülkenin kanunları vardır.

Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız. Çıkıyor sendika başkanı Burası bizim kutsalımızdır diyor. Nasıl bir kutsalsa. Kabir ziyareti yapacaksan orada yönetim kurulu olarak çelengini koyar oradan geçer taksim'den yenikapı'ya metroyla geçersiniz.

O gün İstanbul'da resmi taşıma araçlarımızı ücretsiz de yaparız. Daha ne yapalım. Tüm imkanları hazırlıyoruz o yok illa burada yapacağım diyor. Millet sabırla sokaklardaki şımarıklığı izliyor. Millet sandıkta mesajını net olarak vermiştir.

İlk meclis kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı meclisti. İlk meclis hoşgörü üzerine bina edilmeseydi, kurtuluşu savaşında zafer kazanılması mümkün olamazdı. İçindeki kürtleri gürcüleri arapları dışlayan meclis anadolu'da kabul görebilir miydi? Mütedeyyin kesimleri dışarıda bırakan meclis düşmanın önüe çıkaran neferleri bulabilir miydi?

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR