BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
GÜNCEL

Erdoğan Obama görüşmesi flaş FETÖ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, G-20 Zirvesi'nin yapıldığı Çin'de bir araya geldi. Sona eren görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangzou kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. İki liderin darbe girişimi sonrası yapacağı bu ilk yüz yüze görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın istiyoruz. DAİŞ'le PKK, YPG ile mücadelede iyi terörist, kötü terörist olmaz." dedi.

ABD Başkanı Obama ise, "ABD, Türkiye'ye darbecilerin yargılanmasında destek verecek. Türkiye kuvvetli bir müttefik, biz bu terörizmi yeneceğiz." dedi.

Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin, "Darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. ABD Adalet Bakanlığından bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde ABD'ye, hatta Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birlikte ABD'ye gidecekler orada da bu çalışmayı birlikte yapacaklardır." dedi.

MÜLTECİLER KONUSU

Heyetler arası görüşmenin ardından konuşan Obama, “Mülteciler konusunda hepimiz Türkiye’yi desteklemeliyiz. Başkanlığım sırasında güçlendirdiğimiz güçlü müttefikliğin devamını diliyorum”dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR