BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,79
GÜNCEL

Erdoğan çarşamba gününe işaret etti ne açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı'da halka seslendi. Erdoğan konuşmasında, çarşamba gününe işaret etti ve çok önemli bir konuyu açıklayacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız" dedi. Erdoğan, ayrıca, "Taksim'deki kışla inşallah tarihine uygun olarak o da yapılacak" diye konuştu.

Kısıklı'da darbe girişimini protesto edenlere hitap eden Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganlarına karşılık, endişe etmemelerini isteyerek, her zaman dedikleri gibi sadece Allah'ın huzurunda, rükuda eğileceklerini, başka hiç bir yerde eğilmeyeceklerini söyledi.

Şehitler tepesinin hiçbir zaman boş kalmayacağını anlatan Erdoğan, "Şehitlerimizi gördük değil mi? İşte 208 şehidimiz var. Hepsini defnettik. Ama bilesiniz ki bu halka son değil. Bunu devamı da olacak. Kah sizlere kah bizlere olacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik? Kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık." diye konuştu.

“Eğer inanıyorsak muhakkak üstünüz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz inanıyoruz ve üstünüz. Hiç şüpheniz olmasın. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanında, her yerde bu tablo var. Taksim Meydanı’na, Saraçhane’ye bakın bu tablo var. Ankara’da Kızılay Meydanı’nda her yerde bu tablo var. İşte bizler de bu akşam arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Sizi de bu saate kadar beklettik. Kusura bakmayın. Bu saate kadar toplantımız sürdü. Burada bu akşam bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. Komşularımızdan komşuluk haklarını bize helal etmelerini istiyorum. Gece geç saatlere kadar burada onlara rahatsızlık veriyoruz. Bundan dolayı da bize haklarını helal etsinler."

"TAKSİM'DEKİ KIŞLA TARİHİNE UYGUN OLARAK YAPILACAK"

Taksim Meydanı ve Saraçhane Parkı'nda canlı yayınla kendisini izleyenleri selamlayan Erdoğan, Taksim'dekilere müjdeleri olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Taksim'deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak o da yapılacak. Orada bir tarih müzesi yapacağız, bir şehir müzesi yapacağız. Bitmez, şu andaki Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yere, yanındaki boşluk, arkasındaki boşluk tamamıyla orası yıkılacak ve Türkiye'nin ilk opera binasını da inşallah oraya yapacağız. Bitmedi, üçüncü bir müjdemiz daha var Taksim'de, orada maksem var, maksem nedir biliyor musunuz? Suyun taksim edildiği yer, hani o böyle tarihi duvarlar var ya o duvarın tam arkasına da inşallah proje hazır Taksim Camisi'ni de oraya inşa edeceğiz. Taksim'in tamamını yayalaştıracağız. Bütün trafiği yerin altına alacağız. Taksim çok ciddi bir çekim merkezi haline gelmiş olacak. Bir kaç yıl içerisinde Taksim Meydanı bu kadar garip olmayacak, daha zengin olacak, daha güzel olacak, daha farklı olacak."

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR