BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,09
ÖĞRETMEN

Engelli öğrenci parası olmadığı için yurttan atıldı!

Hacettepe Üniversitesi’nde ‘engellilere özel öğrenci odası’nda kalan Merve Demirdöven, bir yıllık borcunu ödemediği gerekçesiyle kapının önüne konuldu. “İşten çıkarıldım, ailemin durumu kötü” diyen Merve, “Nereye gideyim?” diye isyan etti.

Doğuştan görme engelli, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Merve Demirdöven, üniversitenin engelliler için düzenlenen öğrenci evinden, ücretini ödeyemediği gerekçesiyle atıldı.

Merve Demirdöven, 22 yaşında, doğuştan görme engelli bir üniversite öğrencisi. Hâlen Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi. Anne karnında beyne giden göz damarlarının gelişmemesi sonucu ailenin tek çocuğu olan Merve, o gün bugün hayatı göremeden yaşıyor. Aydın’da oturan babası seyyar satıcı, annesi ise ev hanımı.

BABASINI İŞTEN ÇIKARDILAR!

Aydın’da memur olarak çalışan Merve Demirdöven, 2013 yılında üniversiteyi kazanınca Ankara’ya tayinini istiyor, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi kütüphanesinde çalışmaya başlıyor. “2 sene sonra işimi aksattığım gerekçesiyle işten çıkartıldım” diyen Demirdöven, 1 yıl boyunca kaldığı öğrenci evinde engelliye özel odanın ücretini ödeyemediğini, bu yüzden haberi olmadan eşyalarının güvenlik görevlileri tarafından kantine atıldığını ileri sürdü. Öğrenci evlerinin normal fiyatının 450, yurtların ise 235 lira olduğunu vurgulayan Demirdöven, ailesinin maddi durumu nedeniyle daha uygun olan yurtta kalmayı seçtiğini anlattı. 3 ay bu yurtta kaldığını kaydeden Demirdöven, öğrenci evlerindeki “engelli odaları”ndan, yurt parası olan 235 lira ile yararlanabileceğinin söylenmesi üzerine buraya geçtiğini dile getirdi. Demirdöven, işte çalışırken ödemelerini hiç aksatmadığını; ancak son bir yıl ücretini ödeyemediğini vurguladı. Babasının ağustosta ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen önce evet denildiğini anlatan Demirdöven, “Sonra vazgeçip bir hafta verdiler” diye konuştu.

EŞYALARIMI KANTİNDE BULDUM

Demirdöven, “Eşyalarımı haberim olmadan yurt kantinine taşıdılar. Arayıp ‘eşyalarının güvenliğini sağlayamayız, derhal gel yurda kayıt yaptır hem de eşyalarını yurda taşıyalım’ dediler. Tam kalacağım odaya kaydımı yapacaklardı ki, öğrenci evine 1 yıllık borcumu ödemezsem yurtta da kalamayacağımı söylediler. Ankara’da kimsem yok, ortada kaldım. Üniversitedeki öğrenci evleri ve öğrenci yurtları da üniversiteye ait” diyerek mağdur edildiğini iddia etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR