BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
MEMUR

Engelli memurlara atama şoku!

ÖMMS sınavını kazandığı halde Türkiye Kamu Hastaneleri'ne aylardır atama bekleyen yüzlerce engelli atamaları yapılmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor.

ÖMSS sınav sonuçlarına göre tercihlerini yapan engelli memur adayları evraklarının inclenmediği gerekçesiyle tek tek incelemeye alındı. Gecikmeden dolayı mağduriyetleri artan engelli memur adayları huzursuz.

Yapılanın haksızlık olduğunu düşünen engelli adaylaı seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Şikayetlerini kendi cümleleriyle dile getiren adaylardan biri durumu şu şekilde özetliyor:

"Ben engelli bir vatandaşım. Özürlü memur sınavına girdim. Sakarya'yı VHKİ olarak kazandım. Ama Turkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hala atamamızı yapmadı. Agustos ayından beri bekliyoruz. 1578 kişiyiz.
Atama kısmını her aradığımızda bizimle dalga geçer gibi iki hafta var diyorlar. Artık yorulduk. İkinci sınıf vatandaş yerine konulmak hem de devlet kurumu tarafından konulmak çok acı.
Hepimiz atandık diye işlerimizden istifa ettik ama 3 aydır bekliyoruz. Zor durumdayız süreç aşırı yavaş lütfen yardım edin."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR