BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
MEMUR

Enerji piyasası düzenleme kurumu başkanlığı 30 enerji uzmanı yardımcısı alacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 07-18 Aralık 2020 tarihleri arasında 30 (Otuz) adet kadro için Enerji Uzman Yardımcılığı giriş sınavı yapılacağı açıklandı.

SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak, b) Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (01/01/2020) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir), c) Son başvuru tarihi itibarıyla, geçerlilik süresi dolmamış (A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (2019 ve 2020 yılında yapılan KPSS), (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, giriş sınav duyurusunda yer alan usulle belirlenen sayıda aday arasına girmiş olmak, ç) En az dört yıl süreli eğitim veren ve (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen fakülte veya ilgili bölümler ile Yükseköğretim Kurulu tarafından bu fakülte veya ilgili bölümlere denkliği onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Giriş sınavı başvuru tarihleri: 09-16 Kasım 2020

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE DİĞER HUSUSLAR

Giriş sınavına başvuru; Son başvuru tarihi olan 16 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 23:59‘a kadar Kurum https://www.epdk.gov.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini ((V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen fakülte veya ilgili bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış fakülte veya okullardan mezun olanların ayrıca denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur. Denklik belgesi olmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Kurum https://www.epdk.gov.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacak olup, ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan, başvurular ile Kuruma elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. (V) inci maddedeki tabloda yer alan kontenjanların 4 (dört) katı aday sınava çağrılacaktır. Aranılan nitelikleri taşıyan adaylardan, ilanda belirtilen her bir kontenjana ait KPSS puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılacaktır. Bu şekilde belirlenen sayıda aday tutanakla tespit edilecek ve giriş sınavına katılma hakkını elde edecektir. Her bir kontenjana ait KPSS puan türü itibarıyla, en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

BAŞVURU VE DİĞER DETAYLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR