BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

En çok kazandıran 10 meslek

Dünyaca ünlü kariyer araştırma kurumu olan CareerCast, 2014’ün en yüksek getiriye sahip mesleklerini açıkladı.

En çok kazandıran 10 meslek

Her ne kadar zorlu bir süreçten geçerek bu pozisyona sahip olabiliyorsanız da, her zaman kutsal bir meslek olan eğitimcilik buna değer. 2022 yılına kadar bu meslekte % 19 oranında bir büyüme bekleniyor. Liseden sonra alınan eğitimler ve üniversitede koyulan hedefler kariyerin profesörlük yönünde ilerlemesi adına büyük bir önem taşıyor.

En çok kazandıran 10 meslek

Odyolog ismi belki yabancı gelebilir size. Hemen açıklayalım, işitme ve denge sorunu yaşayan hastaların tedavisinden sorumludurlar. 2022 yılına kadar % 34 oranında bir büyüme gerçekleşeceği ve yüksek bir talep doğacağı söyleniyor. Son birkaç yıldır gelişme gösteren işitme cihazı teknolojisi gelişmeye devam ettikçe daha büyük fırsatların doğacağı da düşünülüyor.

En çok kazandıran 10 meslek

İletişimsel bozuklukların giderilmesi alanında faaliyet gösteren konuşma patologlarının da, geniş bir alanı kapsayan meslekleri var. Hemen her yaş grubundan hastası olabilecek bu meslek için 2022 yılına kadar % 19 oranında büyüme bekleniyor.

En çok kazandıran 10 meslek

2022 yılına kadar % 33 oranında bir büyüme daha beklenen dişçilik mesleği her daim önemli meslekler arasında yer almıştır. Önemli olan ise alanında yetenekli olmaktır. Rekabetin yüksek olduğu bu meslekle ilgileniyorsanız, esnek çalışma saatlerini kabul etmelisiniz.