BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
GÜNCEL

Emniyetten bankamatik memurluğuna son!

Emniyet Genel Müdürlüğü, merkeze alınan polis şeflerine mesai şartı getiriyor. Polisler her gün daireye gidip imza atacak.

MEMURLAR - Aylarca iş yapmayıp aybaşında maaş alma devri geride kalıyor... Emniyet Genel Müdürlüğü, merkeze alınan polis şeflerine mesai şartı getiriyor. Polisler her gün daireye gidip imza atacak.

17 ve 25 Aralık derin operasyonların ardından bazı üst düzey emniyet müdürleri merkeze çekilirken bazılarının görev yerleri değiştirildi. Akşam'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkeze alınan üst düzey müdürlerin mesai şartlarını yerine getirmeleri için önemli bir uygulama başlattı. Yeni sistemle, 'bankamatik memurluğu' rafa kalkacak.

İTİRAZ HAZIRLIĞINA BAŞLADILAR

EGM, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda başlatılan uygulamada, artık müdürler daireye gelerek mesai defterini imzalayacaklar. Yıllardır 'bankamatik memurluğu'na alışmış bazı üst düzey polis şeflerinin bu uygulamadan memnun olmayarak serzenişte bulundukları, hatta uygulamaya itiraz etmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

KARTLI TURNİKE SİSTEMİ

İlk olarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda başlatılan uygulama ile de yetinmeyen EGM'nin, bir adım daha atarak kartlı turnike sistemini getirerek mesai saatlerini de kontrol altına almak için çalışma yaptığı öğrenildi. İmza sisteminin yalnızca Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile sınırlı tutulmayıp diğer birimlerde de uygulamaya konacağı belirtildi.

HAKSIZ KAZANÇTAN İŞLEM

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bankamatik memurlarının peşine düşerek mesaiye gelmemeleri durumunda haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle yasal işlem başlatılacağı da öğrenildi. İmza sistemine uymayan personel için önce idari soruşturma başlatacak olan EGM'nin, kusur bulması durumunda konuyu yargıya taşıyarak hukuki süreç başlatacağı da belirtiliyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR