BIST 10.200
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.469,53
İŞÇİ

Emniyet-Sen varlık savaşı veriyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından veto edilen Emniyet-Sen, varlık savaşını sürdürmekte kararlı. Valiliğin ve emniyetin suç işlediğini belirten Emniyet-Sen kararının arkasında...

Emniyet-Sen kurucularına Emniyet-Sen kurucularına Emniyet-Sen kurucularına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘meslekten ihraç’ istemiyle soruşturma başlatılması ve Ankara Valiliği tarafından kuruluş dilekçesinin iade edilmesi Emniyet-Sen avukatını harekete geçirdi. Sendikanın avukatı Emrullah Aksakal Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırdı: “Valilik ve Emniyet açık ve aleni biçimde suç işliyor. Savcılığı göreve davet ediyorum.”

Radikal'den Enis Tayman'ın haberine göre, Emniyet-Sen krizinde sular durulmuyor. Ankara Valiliği 12 Kasım 2012 tarihinde Emniyet-Sen kurucusu polise evrakı geri gönderdiğine dair resmi yazı yazdı.

B.05.1.EGM.4.06.00.6737-21222/21720 sayı numarası ve Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız imzasıyla 09.11.2012 tarihli sendika kuruluş dilekçesine karşılık gönderilen karşı yazıda şöyle dendi: “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 15/j maddesinde Emniyet’in hizmetleri sınıfı ve Emniyet Teşkilatı’nda çalışan diğer hizmet sınıflarına dahil personel ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel güvenlik personeli, üye olamazlar ve sendika kuramazlar hükmünü amir olduğundan, evrakta kurucu olarak gösterilenlerin tamamının Emniyet hizmetleri sınıfında bilfiil görevli polis memurlarından oluştuğu anlaşılmakla, ilgi dilekçenize işlem yapılmamış ve evrakınız ile birlikte ekte iade edilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.”

“VALİLİK VE EMNİYET SUÇ İŞLEDİ”

Kendisi de Emniyet kökenli olan avukat Emrullah Aksakal ise hem dilekçeyi kabul etmeyen Valilik hem sendikaya üye olan polisler hakkında işlem yapılacağını açıklayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün suç işlediğini savundu. “Yasa bildirim esasına göre sendika kurulur. YARSAV’da böyle oldu. Sonra mahkemeye gidildi. Askeri personel için de yargıya gidildi. Onlara da evrak iade edilmedi” diyen Aksakal, Emniyet-Sen’e yapılanın ayrımcılık olduğunu belirtti. “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırıyorum” diyen Aksakal, devlet kurumlarının işlediğini iddia ettiği suçları şöyle sıraladı:

1. Evrakı almayarak işlemi yapmayan Ankara Valiliği görevi kötüye kullanmıştır. Bu TCK 257. Madde’ye göre suçtur.
2. Üye olanlar hakkında işlem yaparım diyen ve kurucular hakkında tahkikat başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sendikal faaliyeti engelleyenler hakkındaki TCK’nin 118. Maddesi’ni ihlal etmektedir.


SENDİKANIN YER SAHİBİNE DE UYARI GELDİ

Aksakal, yeni aldıkları bir duyuma göre ise sendikaya büro kiralayan işyeri sahibine birtakım polislerin giderek, “Burada yasal faaliyet yürütülmüyor. Siz de suç işliyorsunuz” diye hem yanıltıcı bilgi hem gözdağı verdiklerini de savundu. Aksakal, bunun da yine sendikal faaliyeti engellemekle ilgili TCK 118. Madde kapsamına girdiğini ifade etti.‘meslekten ihraç’ istemiyle soruşturma başlatılması ve Ankara Valiliği tarafından kuruluş dilekçesinin iade edilmesi Emniyet-Sen avukatını harekete geçirdi. Sendikanın avukatı Emrullah Aksakal Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırdı: “Valilik ve Emniyet açık ve aleni biçimde suç işliyor. Savcılığı göreve davet ediyorum.”



Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR