BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
GÜNCEL

Emniyet polis intiharlarını gizliyor mu?

Emniyet Genel Müdürlüğünün intihar eden polislerle ilgili açıklamasına tepki gösteren Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, polis intiharlarını gizlendiğini öne sürdü.

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğünün polis intiharlarını gizlediğini öne sürdü.

EMNİYET SEN'DEN 6 GEZİ PARKI İNTİHARI İDDİASI

EMNİYET'TEN İNTİHAR İDDİASINA YANIT

Sezer, yazılı açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğünün intihar eden polislerle ilgili açıklamasına tepki göstererek, "Polis, aç ve susuz sokaklarda uyurken, onlarca hakarete, küfür ve aşağılamaya maruz kalırken siz neredeydiniz?" diye sordu.

Genel Müdürlüğün polis intiharlarına ilişkin gerçekleri gizlediğini savunan Sezer, açıklamasında şu iddialara yer verdi:

"Resmi açıklamada son 10 yılda 357 personelin intihar ettiği belirtildi. Biz bunun 623 olduğunu biliyoruz. Bu intiharların engellenmesi için son 10 yılda niçin hiçbir çalışma yapmadınız? Polis intiharlarını gizlemenizin gerekçesi nedir?"
Emniyet Genel Müdürlüğünün intihar ettiğini belirttiği 4 polisin yanı sıra 2 polisin ismini vererek, 6 polisin intihar ettiğine ilişkin iddiasını yineleyen Sezer, gerçeklerin hızlı bir şekilde ortaya çıkarılması için TBMM tarafından bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini savundu.

İZMİR'DEKİ O POLİSLERE SORUŞTURMA

TAKSİM'DE SORUMLU POLİS DEĞİL DEVLETTİR

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR