BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
EMEKLİ

Emekliye toplu sözleşme zammı gelecek

Temmuz’da çifte zam bekleyen memurların ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 zamları Ağustos’ta belirlenecek. Her 6 aylık dönem için yüzde 5’i aşan zam talebi masada

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için temmuz ve ağustos kilit tarihler olacak. Temmuzda çifte zam almayı bekleyen memurlar ve memur emeklileri, ağustosta da 2018 ve 2019 zamlarını öğrenecek.

Ağustos ayında kurulacak toplu sözleşme masasında, hükümet yetkilileri ve memur sendikaları hem 2 yıllık zam oranlarını hem de sosyal ve mali haklarda yapılacak iyileştirmeleri ele alacak. 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Memur sendikalarının her 6 aylık dönem için talep edeceği zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Hükümet yetkilileri de toplu sözleşme masasına tekliflerini sunacak ve pazarlıklar sonucu zam oranları kararlaştırılacak.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE

Toplu sözleşme taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, "2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı mali ve sosyal haklar için, zam oranlarının belirlenmesi, kadro sorununun çözülmesi için masaya oturacağız. Enflasyona karşı koruyan değil, enflasyonun üstünde konuşlanan, gerçekleşen enflasyon ile tahmini enflasyon verileri arasındaki makası kapatacak, erime riski oluşturmayan oran teklifleriyle masada olacağız" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR