BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
EMEKLİ

Emekliye erken maaş tarihler belli oldu

Yaklaşık 11 milyon emekli Kurban Bayramı’na maaşı cebinde girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödeme 8 ve 9 Eylül’de yapılacak.

Emekliler, 12 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı'na maaşlarını almış olarak girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 8 ve 9 Eylül'de aylıklarını cebine koyacak.

Memur emeklileri, her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyor. Sayıları yaklaşık 2 milyon olan memur emeklilerine maaş ödemeleri başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 'erken maaş' müjdesi sayesinde paralarını bayram öncesinde alabilecek.

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Kurban Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını 8 ve 9 Eylül'de alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konudaki çalışmalarını tamamladı.

RAKAMA GÖRE TARİH BELİRLENDİ

SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak. Memurların maaş ödeme tarihleri de bayram öncesine çekildi. Maaş ödeme günü olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelmesi nedeniyle, memurlar maaşlarını bayramdan önce alabilecek. Her ayın 8-14'ü arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri de bayram nedeniyle 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR