BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
EMEKLİ

Emeklinin promosyon pazarlığı devam ediyor

Emekliler yapılan promosyon artışından memnun. 450 liradan 600 liraya çıkan promosyonun devlet bütçesine bir zararı olmayacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 10 milyonun emeklinin beklediği promosyon artışı 450 liradan 600 liraya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Promosyon bizim vaadimiz. İki katına çıkarmayı amaçlıyoruz" açıklaması ile emekliler, promosyonun daha çok artacağını düşünüyor.

Türkiye'de yer alan habere göre, İşçi, Memur Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, artışın sevindirici olduğunu ifade etti. Öz, "bizim emekliler için talebimiz 900 liraydı. Hem Kurban Bayramı'nda hem de Ramazan Bayramı'nda 450'şer lira verilmesini istiyorduk. Ama 600 lira veriliyor" dedi.

PROMOSYONUN DEVLET BÜTÇELERİNE ZARARI YOK

Promosyonun kamu banklarından çıkacağını söyleyen Hamdi Öz, "Burada önemli olan bir defa bunun verilmeye başlanmasıdır. Bir defa verilmeye başlanmasıyla buradan ilerleme olur diye umuyorum. Seçimden önce de ifadelerimizi ve beklentilerimizi 900 lira olarak belirtmiştik. Promosyon kamu bankalarından çıkacak. Devlet bütçesine bir zararı olmadığı gibi, hükümete de destek olur. Emeklinin aldığı promosyon yastık altına gitmeyecek, piyasaya girecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR