BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

Emeklilik yaşı düşecek mi?

'Emeklilik yaşı düşüyor mu, kaç yaşında emekli olurum?' gibi sorular vatandaşların kafalarını karıştırmaya devam ediyor. Peki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili düzenlemesi var mı? İşte detaylar...

Emekli olmak yaşı Türkiye'de çalışan vatandaşlar için her zaman merak konusu oldu. 1999 yılından itibaren emeklilik yaşında yeni düzenlemelere gidildi. Artık emeklilik için yaşa bakılıyor. Peki emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme var mı? Detaylar memurhaber.com'da.

'Emeklilik yaşı düşecek mi, bu konuda partilerin ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın herhangi bir düzenlemesi var mı? 

Ülke TV adlı televizyon kanalında canlı yayına katılan Star Gazetesi yazarlarından Resul Kurt vatandaşların sorularını yanıtladı. 5 yıl silinen vergi borçlarından emeklilik yaşıyla ilgili soruları yanıtlayan Kurt, "Emeklilik yaşıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor" dedi.

EMEKLİLİK YAŞIYLA İLGİLİ BİR DÜZENLEME VAR MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar için Bakanlık ya da siyasi partilerin henüz bir çalışma sürecinde olmadıklarını söyleyen Kurt, "Yine daha önce de söyledik emeklilikte yaşa takılanlar bugün hiç kimse hiç siyasi parti emeklilik yaşını düşürün demiyor. Emekli yaşının düşme noktasında partilerin çalışması olduğunu söylemek yanlış olur fakat böyle bir beklenti var. Örneğin vatandaş, '43 yaşında emekli olacaktım ama olamıyorum emekli olmak istiyorum' diyor. Ama bununla ilgili Bakanlık ya da SGK'nın bir çalışması yok. Emeklilikle ilgili olarak vatandaşlara söyleceğimiz şudur, emeklilik yaşı artmıştır. Emeklilikle ilgili prim gününü doldurmuş sigorta süresisni doldurmuş yaşını bekleyen vatandaşlarmız çalışmıyorsa GSS'den faydalanabilirler. Emeklilik yaşını düşürün derseniz böyle bir çalışma olmadığını görmekteyiz. Emekllik yaşının inmesiyle ilgili bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi’nin yayımladığı yeni tebliğle tahsil edilmeyen kamu alacakları için zaman aşımı süresi 5 yıl olarak belirlendi. Zaman aşımına uygulayan borçlar siliniyor. Konuyla ilgili fikirlerini dile getiren Kurt, "Sayın Maliye Bakanı açıkladı. Bu her zaman olan bir durum. 5 yıl sonra zaman aşımı nedeniyle borçlar siliniyor. Zaman aşımı süresi 5 yıldır bu vergi düzenlemerinde vardır. Devletin bunu tahsil etmesi gerekiyor. Vatandaş unutabilir" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR