BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
MEMUR

Emeklilik yaş hesaplaması yaşı bekleyenler dikkat!

Emeklilik için prim gününü tamamladığı halde yaş doldurmayı bekleyen emekli adayları... Emeklilik prim ve yaş hesaplaması yaparken bu noktalara mutlaka dikkat edin!

MEMURHABER.COM- Emeklilik için yaş hesaplaması, emekli olmak için gereken prim gününü tamamladığı halde yaşı doldurmayı bekleyen vatandaşların kafasını karıştırıyor. Peki emeklilik için yaş doldurmayı bekleyen emekli adayları işten ayrılmaları durumunda ne kadar işsizlik parası alabilir ya da işsizlikleri esnasında SGK'nın sağlık hizmetinden faydalanabilirler mi? İşte cevabı...

Takvim Gazetesi'nden Ali Şerbetçi, bir okurundan kendisine yöneltilen "Prim günüm tamamlandı ancak yaşı beklemem gerekiyor. Yaşı bekleyeceğimi belirterek tazminatımı alıp işten ayrılacağım. İşten ayrılınca ne kadar işsizlik parası alırım? Bu sürede sağlıktan faydalanabilir miyim?" sorusuna verdiği cevapla 'emeklilikte yaş doldurma ve yaş hesabı' konusunu bakın nasıl aydınlatıyor:

EMEKLİLİK İÇİN YAŞI BEKLEYENLER İŞSİZLİK PARASI ALABİLİR Mİ?

"Yaşı bekleyeceğine dair yazı ile tazminatını alıp işten ayrılanlar, işsizlik parası alamaz. İşsizlik maaşı alınabilmesi için çalışanın, işveren tarafından kanunda belirtilen nedenlerden birisi nedeniyle haklı olarak çıkartılmış olması gerekmektedir.

Haklı bir nedenle işten ayrılıp işsizlik maaşı almaya başlarsanız, işsizlik maaşı alacağınız sürelerde sağlıktan faydalanabilirsiniz.

SGK'DAN FAYDALANMAK İÇİN...

Sigortalı olmanızı gerektiren faaliyette bulunmayacaksanız, sağlıktan faydalanmak için gelir testi yaptırmak suretiyle Genel Sağlık Sigortası primi ödemeniz gerekmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR