BIST 10.167
DOLAR 32,39
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
EMEKLİ

Emeklilik için doğum borçlanması ne kadar?

Emekli olmak isteyen kadın çalışanlar doğum borçlanması yaparak erken emekli olabiliyor. Peki doğum borçlanması ne kadar, doğum borçlanması nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Emekli olmak isteyen kişilerin emeklilik için gerekli primi sağlayabilmesi adına doğum borçlanması yapabilmesi mümkün. Doğum borçlanması sadece kadın için sağlanan bir hak.

Emeklilik yaşı gelen fakat prim eksiği nedeniyle emekliye ayrılamayan kadın sigortalılar bu konuda sigorta mevzuatları dahilinde kendisine tanınan haktan yararlanabilmektedir. Emeklilik için doğum borçlanması yapıldığında eksik primler tamamlanarak herhangi bir şekilde daha fazla çalışmaya gerek kalmadan emekli olma imkanı elde edilmektedir. Bu nedenle kişilerin özellikle prim eksiği bulunan dönemlerde mutlaka doğum borçlanmasını kullanması ve bu borçlanma yoluyla emekli olabilmeyi tercih etmesi gerekmektedir.

SGK’NIN EMEKLİLİK HESAPLAMA ARACI İÇİN TIKLAYINIZ

Emeklilik için doğum borçlanması yapan kişilerin ödeme yapması gerekmektedir. Bu ek ödeme, doğum borçlanması ile alınacak prim sayısına göre değişmektedir. Bu nedenle kişilerin ne kadarlık bir ödeme yapacağı prim borçlanma işlemleriyle birlikte belirlenecektir. Tüm günleri borçlanma yoluyla elde edebilecek kişiler sadece emeklilik için gerekli çok az bir bölümü de doğum borçlanmasıyla elde edebilmektedir. Bu bakımdan kişilerin ne kadar borçlanma yapacağını da belirlemesi önemlidir. 

Emeklilik için doğum borçlanması yapacak kişiler internet üzerinden sunulan emeklilik hesaplama uygulamasından yararlanması ve uygulama üzerinden prim adına güncel durumunu kontrol etmesi yararlıdır. Böylece kişiler ne kadarlık prim borçlanması yapması gerektiğini kolay bir şekilde tespit edebilecek ve bu bilgiler doğrultusunda prim borçlanma yoluna gidebilecektir. Gib.gen.tr sitesinde yer alan ne zaman emekli olurum yazısında belirtildiği gibi kişilerin bu konuda resmi uygulamaları kullanması avantaj sağlayacaktır.

Sizler de emeklilik hesaplama gibi işlemlerinizi gerçekleştirerek emeklilik için doğum borçlanması hizmetlerinden yararlanabilir ve böylece emekli olma hakkı elde edebilirsiniz. Emeklilik sorgulama gibi hizmetlerin internet üzerinden kullanıma sunulması bu konuda büyük bir kolaylık sağlamıştır. Konuyla ilgili sizler de işlemlerini gerçekleştirmek için ücretsiz olarak kullanıma sunulan hizmet ekranlarına giriş yapabilir ve sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik tüm hizmetler ücretsiz olduğu için işlemler ücretsizdir bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR