BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
EMEKLİ

Emeklilerle ilgili torba yasası son durum 07/03/2014

Emeklilerle ilgili torba yasası son durum 07/03/2014. Emeklilerle ilgili torba yasa neler var. Torba yasadan emeklilere neler çıktı? Torba yasa emeklilere son gelişmeler. Torba yasa emekliler son durum.

MEMURLAR- Emeklilerle ilgili torba yasası son durum 07/03/2014. Emeklilerle ilgili torba yasa neler var. Torba yasadan emeklilere neler çıktı? Torba yasa emeklilere son gelişmeler. Torba yasa emekliler son durum.

Emeklilerle ilgili tüm haberler BURADA!

EMEKLİYE İNTİBAK VE PROMOSYON

10.4 milyon emeklimizin gündeminde promosyon var. "Banka promosyonu bizim hakkımız" diyen emeklilerin gözü kulağı Çalışma Bakanlığı'nda. Memur-Sen'in, "Özel bankalarla masaya oturulursa promosyon çok rahat 900 liraya çıkar" açıklamasıyla heyecanlanan emekliler, Çalışma Bakanlığı'nın bir an önce özel bankalarla görüşmesini bekliyor. Ayrıca 2000 yılından sonra emekli olanlar, intibak zammına kilitlendi. Bu konudaki düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek torba yasa tasarısına eklenmesini bekleyen emekliler, "Eşit maaşın yolu intibak" açıklaması yapıyor. Emekliler, konunun kısa sürede sonuca bağlanmasını istiyor.

MİLYONLARCA ÇALIŞANA ZAM VE KADRO YOLU GÖZÜKTÜ!

10 MİLYON EMEKLİNİN PROMOSYONU İÇİN GERİ SAYIM!

Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen ancak tutar konusunda beklediğini bulamayan emekliler için umut ışığı doğdu. Memur-Sen'in "Özel bankalarla masaya oturulursa promosyon 900 liraya çıkabilir" açıklaması, emeklileri sevindirdi. Emekliler, "Yarış bir an önce başlasın" çağrısı yaptı. Emeklilerin banka promosyonu alabilmesi için harekete geçen Çalışma Bakanlığı, ilk etapta kamu bankalarıyla bir araya gelmişti. Ancak kamu bankalarının promosyon teklifi yıllık 80 lira olmuştu. Bakanlık'ın özel bankalarla da bir araya gelmesi beklenirken; Memur-Sen'in konunun takipçisi TAKVİM'e yaptığı açıklama büyük heyecan yarattı.

GÖZLER BAKANLIK'TA

Bakanlık ile kamu bankaları arasında yapılan pazarlıklara katılan Memur-Sen'in Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Özel bankalar daha masaya oturmadan 450 liraya varan promosyon veriyor. Ancak yapılacak pazarlıkla bu rakam çok rahat 800-900 liraya çıkartılır" dedi. Bu gelişme üzerine TAKVİM'i telefon yağmuruna tutan emekliler, hem Çalışma Bakanlığı'na hem de özel bankalara çağrı yaptı. Emekliler, "Çalışma Bakanlığı bir an önce özel bankalarla masaya otursun, yarış başlasın" derken, özel bankalara da şöyle seslendi: "İyi bir teklif bekliyoruz. 10 milyonu aşkın emeklinin sevincini kursağında bırakmayın. Beklentimizi boşa çıkarmayın."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR