BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
EMEKLİ

Emeklilere Temmuz'da enflasyon zammı

Memur emeklisinün gözü kulağı Temmuz zammında... Emekli yüzde 5, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise enflasyon oranında zam alacak.

Emeklilerin gözü, şimdiden Temmuz zamlarına çevrildi. Tüm emekliler, Temmuz'da zam alacak. Ocak'ta yüzde 3.86 enflasyon artışı + 100 lira seyyanen zamdan yararlanan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da da enflasyon zammı alacak.

Zam oranını, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Uzmanlar, oranın yüzde 4-5 civarında olacağını tahmin ediyor. Memur emeklileri ise Temmuz'da toplu sözleşme zammı alacak.

FARK VERİLECEK

Ocak'ta maaşlarına yüzde 6 toplu sözleşme artışı + yüzde 0.90 enflasyon farkı yansıtılan memur emeklilerinin, Temmuz zammı ise yüzde 5 olacak. Ayrıca yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 6'yı geçerse, oluşan fark da memur emeklilerinin Temmuz maaşlarına yansıtılacak.

 Bu arada, emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenler, maaşlardan yapılan yüzde 10'luk kesintinin kaldırılmasıyla gelir artışı elde etti.

Memur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar bu artışı geçen ay aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden kendi işini yapanlar ise bu ay artışı hesaplarında görecek.

zam
Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR