BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Emeklilere bayram ikramiyesi var mı?

Emekliye bayram ikramiyesi var mı sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Emekliye bayram ikramiyesi hakkında son durum memurhaber.com'da.

Emekliler uzun süredir kendilerine zam bekliyor. Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte zam konusu tekrar gündeme geldi. Emekliye bayram ikramiyesi olacak mı emekliler tarafından merak ediliyor.

Bakanlardan bu yönde bir açıklama gelmese de bekleyiş sürüyor. Bu yıl kaldırılan kesintiler ve yapılan seyyanen zamlardan sonra emekliler oldukça sevinmiş bayram için de beklemeye başlamıştı.

 Emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi 10 Şubat itibariyle kaldırılırken, bu ekstra zam maaşlara yansımaya başladı. Ramazan Bayramı Temmuz Ayı'nda olduğundan henüz emekliye bayram ikramiyesi var mı sorusuna yanıt verilmedi. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal ise emekliye bayram ikramiyesi ne oldu soruları ile ilgili açıklama yaptı.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2016 YILINDA OLACAK MI?

Uzun süredir promosyon uygulamasının hayata geçmesini bekleyen emeklileri bayram telaşı sardı. Temmuz Ayı'nda verilmesi beklenen promosyona bir de emekliye bayram ikramiyesi 2016 yılında bekleniyor. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal "Emekliler olarak Ramazan ayını daha büyük bir sevinç içerisinde bekliyorduk. Emekliye verilen zamlar eridi gitti.

Emekliler olarak Ramazan Bayramı öncesinde emekliye iyileştirme zammı verilmesini talep ediyorduk. Bayram öncesinde verilecek olan ikramiye çok iyi olacak. Türkiye’de her şeye zam geliyor ve emekli artık geçinemiyor. Enflasyon rakamlarına göre temmuzda alacağımız zam yüzde 3-4 civarında olacak.

Bu da emekliyi tatmin etmeyecektir. Emeklilerimizin en büyük sıkıntılarından biri promosyondur. Çalışma bakanının bu konuda çalışmalarını hızlandırıp emekliyi mutlu etmesini temenni ediyorum. Ramazan bayramından önce promosyonumuzu da almış oluruz." dedi. Şimdilerde ise birçok emekliye emekliye bayram ikramiyesi var mı sorusunun yanıtını bekliyor. 

Promosyon hakkında bilgilerin kesinleşmesinin ardından emekliye bayram ikramiyesi var mı sorusuna yanıt aranıyor. Konuya ilişkin hükümet memur emeklilerini de ilgilendiren tasarıyı Meclis'e sundu. Memurların emekli ikramiyesinde hizmet süresi hesabındaki 30 senelik üst sınırdan ötürü hak kaybı yaşayanlar için yeni fırsatlar düzenleniyor. Emekliler için ise yasa yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içinde başvuru yapılıyor. Yakınlarına ya da memur emeklisi olanlara da 7.500 TL'ye kadar olan ödemeler üç ay içerisinde yapılabilecek.

EMEKLİ MAAŞI VEFATI HALİNDE NE OLACAK?

Eğer yeni bir sisteme geçilirse çalışan ya da çalışabilecek olan emeklilere biraz daha düşük zamlar gelebileceği belirtiliyor. Bunun yanı sıra emekli maaşı alan kişi vefat ederse yüksek maaş varislere kalmayabilir ve asıl maaşı almaya devam edebilirler.

EMEKLİYE ZAM TEMMUZ AYI'NDA VE 2017'DE DE ARTACAK

Emekliye zam müjdesi ile ilgili açıklama yapıldı. Bağkur ve SSK'lılar için 4 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon oranları oldukça önemli. Enflasyona göre verilecek olan zamlar 6 aylık baz alınarak belirlenecek ve zam olarak maaşlarda kendini gösterecek. Memurlar emeklileri için ise 2017 yılında Temmuz Ayı'nda %4, Ocak Ayı'nda %3 zam yapılacak. Yirmi beş yıldan emekli olan mühendis ve mimarların maaşı ise yaklaşık olarak 2.426 liradan 2.548 liraya çıkacak. Eğer enflasyonda farklılık olursa bu maaşlara da yansıyacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR