BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
EMEKLİ

Emekliler temmuz ayı zammı belli oldu

Emek maaşı temmuz ayı zammı netleşmeye başladı. Emekliler zamlı maaş için gözlerini 4 Temmuz'a diktiler. SSK ve Bağ-Kur’lular ise 4 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte zam oranlarını öğrenecek.

Emekli ne kadar zam alacak sorusu yakında yanıt buluyor. Enflasyon oranlarına göre memur emeklisi yüzde 5 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur’lular ise 4 Temmuz tarihine dikkat etmesi gerekiyor.

Bayramdan bir gün önce açıklanacak olan enflasyon verisi SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları zam oranını belirleyecek. Bu tarihte hem Haziran enflasyonu belli olacak hem de 6 aylık toplam enflasyon ortaya çıkacak.

Şu ana kadar 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 4'e çıkması bekleniyor. Böylece emeklilerin maaşı da bu oranda artacak. Memur emeklileri ve memurlar için ise oran belli. Takvim'in haberine göre, toplu Sözleşme'de yapılan anlaşma gereği memur ve memur emeklileri Temmuz'da yüzde 5 oranında zam alacak. Enflasyonun yüzde 6'yı geçmesi durumunda ise ayrıca fark da maaşlarına yatacak.

TEMMUZ AYINDA ZAMLI MAAŞ ALACAKLAR
Emekliler Temmuz ayında zamlı maaşlarına kavuşacak. Daha sonra yeni oluşacak 6 aylık enflasyonu bekleyecek ve Ocak ayında yeniden zam alacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR