BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
EMEKLİ

Emekli promosyonu ne zaman verilecek?

Emekli promosyonu ne zaman verilecek tarihi belli oldu mu sorusunun yanıtı memurhaber'de.

Hangi emekli ne kadar promosyon alacak, emekli promosyonları ne zaman verilecek sorularının yanıtı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuyla ilgili son dakika  açıklama yaptı.

11.6 Milyon emeklinin aylardır merakla beklediği süreç nihayet sona eriyor. Başbakan Binali Yıldırım bankalar ile görüştü ve müjdeyi verdi. Peki Emekli Promosyonları ne zaman yatacak? Emekli promosyonları kaç TL olacak?

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN VERİLECEK?

Geçtiğimiz yıl Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile süreci çözme yönünde adımlar atmaya başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları geçtiğimiz aylarda bitmişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın masasına gelen Emekli'ye Promosyon konusu, Yıldırım'ın bankalar ile yapacağı görüşme sonunda net olarak çözülecekti. Beklenen görüşme yılbaşı öncesinde gerçekleşti ve süreç tamamen çözüldü.

Emekli Promosyonu konusunun çözülmesi ile birlikte "emekli promosyonu ne zaman verilecek?" sorusu gündeme geldi. Bu konu ile ilgili de gelen açıklamalar 2017 Şubat'ını işaret ediyor. Yani emekliler promosyonlarını 1 ay sonra alacaklar. Promosyonlar Şubat 2017 maaşları ile birlikte yatacak.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR PROMOSYON ALACAK

Emekli'ye verilecek promosyonların ne zaman verileceğinin belli olması ile gözler emekli promosyonu kaç TL olacak sorusunun cevabına çevirildi. Bankalar ile görüşen Binali Yıldırım'ın açıklamaları bu konuda kesin rakamları verdi. Öncelikle Emekli'ye verilecek olan promosyon konusunda son olarak 3 yıllık promosyonun tek seferde verileceğini belirterek başlayalım.

Şubat 2017'de verilecek emekli promosyon tutarları ise şöyle olacak;

Maaşı 1000 TL'den az olanlar için; 300 TL
Maaşı 1000 TL-2000 TL olanlar için; 375 TL
Maaşı 2000 TL'den fazla olanlar için; 450 TL

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR