BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,93
MEMUR

Emekli promosyonu 900 TL

Memurlar gibi emekliler de promosyon alacak. Bankalar tekliflerini 900 liraya kadar çıkardı.

Emekliye promosyonda son rakam 900 TL... 11 milyona yakın emeklinin dört gözle beklediği promosyon için son viraja girildi.

Bankalarla aylardır süren pazarlık maratonunun bayrama kadar çözülmesi bekleniyor. Bankalar, emeklilere 3 yıl için 600 lira ödeme yapmayı kabul etse de Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri pazarlığı yüksek tutuyor ve 600 TL teklifini kabul etmiyor.

EMEKLİYE PROMOSYON SORUNU RAMAZAN BAYRAMI'NA KADAR ÇÖZÜLECEK!
Bankalar promosyon için tekliflerini yukarı çekti. Son olarak3 yıl için 300 lirayla başlayan bankalar 600 TL rakamına ulaştı. Son gelen haberlere göre bankalar 900 liraya da 'Evet' demeye başladı. Türkiye Bankalar Birliği ile yürütülen pazarlıklar artık 900 lira üzerinden sürüyor. Yeni görüşmede bankaların teklifini yükseltmesi, anlaşmanın da Ramazan Bayramı'na kadar yapılması bekleniyor.

Anlaşmanın sağlanmasının ardından, SGK bankalar ile protokol imzalayacak ve emekliler için promosyon dönemi başlayacak.

PROMOSYON ÖDEMESİ PEŞİN YAPILACAK
900 lirada anlaşma sağlanırsa emekliler bu parayı 3 yıllık dönem için alacak. Bu süre içerisinde emeklinin promosyonu aldığı bankayı değiştirmemesi gerekecek. Promosyon için emekliye kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi şartlar konulamayacak. 3 yıllık ödemenin peşin olarak tek seferde mi yapılacağı, yıldan yıla 3 eşit taksitte mi verileceği anlaşmanın sonuçlanmasıyla belli olacak. Ancak 3 yıllık promosyonun peşin ödenme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Çalışma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; promosyon ödemelerinde iki formül üzerinde duruluyor. Ya yapılan pazarlıklar sonunda ortaya bir rakam çıkacak ve bütün bankalar bunu ödeyecek. Ya da konu rekabete açılacak. Bankaların promosyona yanaşmaması halinde ise emekliler maaş almaları için diğer bankalara yönlendirilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR