BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.420,99
EMEKLİ

Emekli promosyon alma şartları son dakika değişikliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, promosyon alacak emeklileri ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. Son dakika yapılan emekli promosyonu açıklamasına göre şartlar değişti.

Emekliyi yeni masraflar çıkararak zor durumda bırakan banka promosyonu koşulları değiştirildi. Bakanlığın açıklamasına göre önceden her emeklinin promosyon almak için iki otomatik ödeme vermesi şart koşuluyordu. Yeni getirilen düzenleme ile emekliler evliyse ve aynı bankadan maaş alıyorlarsa sadece birisinin, çiftin promosyon alması için iki otomatik ödeme talimatı vermesi yeterli olacak.

Emekli maaşı ödeyen bankalar, 2017 Mart ayı itibariyle promosyon ödemelerine başlayacak. 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300 ila 450 TL arasında ek ödeme yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı ödeyen bankaların 2017 Mart ayı itibariyle promosyon ödemelerine başlayacağını, 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300-450 TL aralığında ek ödeme yapılacağını açıkladı.

SGK, 15 banka ve PTT ile emekliye promosyon ödemesi anlaşmaları imzalamıştı. İmzalanan anlaşmalara göre bankaların emeklilerin maaşlarını kendi hesaplarına taşıması karşılığında promosyon ödemesi yapacağı belirtilmişti.

 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR