BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
MEMUR

Emekli memurlara müjdeli haber!

2015 yılından önce emekli olan memurlara ek ikramiye müjdesi. 30 seneden fazla çalışan emekliler Ankara İdare Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazandılar. Emekliler böylece ek ikramiye alabilecekler. Ek ikramiye almak için nasıl bir yol izlemeli?

2015 yılından önce emekli olan memurlar Ankara İdari Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazandılar. Verilen karara göre 30 seneden fazla çalışan emekliler 15-30 bin lira arası değişem emeklilik ikramiyelerini alabilecekler.

SGK TALEPLERİ GERİ ÇEVİRMİŞTİ

7 Ocak 2015 tarihinde memurların emekli olurken aldıkları emekli ikramiyesinde 30 yıllık sınırı iptal eden Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı sonrasında 2015 senesi öncesinde emekli olan binlerce memur SGK’ya başvurmuş ve 30 yıl üzeri çalışmaları için emekli ikramiyelerini istemişlerdi. Ancak SGK, AYM tarafından verilen kararın geriye doğru işlemeyeceğini gerekçe göstererek emekli memurların taleplerini geri çevirerek sadece karar tarihinden sonra emekli olan memurların bu haktan yararlanabileceğini açıkladı.

Bunun üzerine konu mahkemeye taşındı ve Ankara İdare Mahkemelerine taşınan davada 30 seneden fazla çalışan memurların emekli ikramiyesinin faiziyle beraber ödenmesi kararı çıktı.

MAHKEMEYE BAŞVURAN EMEKLİLERİN HAKLARI ÖDENECEK

Mahkemeye başvuranların emekli ikramiye farkları 15-30 bin lira arasında değişen tutarda ödenecek. Ancak mahkemeye başvurmayan kişilerin hakları ödenmeyecek. Öte yandan davalar sadece Ankara’da açılabilecek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR