BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
EMEKLİ

Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır?

Emekli maaşını bir bankadan başka bir bankaya nasıl taşıyabilirsiniz? İşte adım adım emekli maaşı taşıma işlemleri...

Emekli maaşı taşımak için her banka farklı farklı kampanya alternatifleri sunuyor. Peki emekli maaşınızı aldığınız bankayı değiştirmek riskli mi ya da ne gibi avantajları oluyor? Her banka emekli maaşları için farklı fırsatlar ve promosyonlar sunabiliyor... 

Emekli oldunuz ve maaşınızı hangi bankadan almak istediğinize karar veremediniz diyelim... Ya da halihazırda emeklisiniz fakat emekli maaşınızı aldığınız bankayı değiştirmek istiyorsunuz. İşte emekli maaşı aldığınız bankayı değiştirmek için yapmanız gerekenler:

-İlk olarak SSK emeklileri tercih ettikleri herhangi bir bankanın şubesine giderek, emeklilik maaşını taşımak istediğini belirterek talimat vermelidir.

-SSK emeklileri için istediğiniz bankaya gidip, talimat vermeniz yeterli olacaktır.

 

 

BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİ BANKA DEĞİŞTİRMEK İÇİN NE YAPMALI?

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ise aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:

-PTT şubelerine T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile şahsen müracaat ederek “e devlet şifre zarfınızı” temin ediniz.

-E-devlet şifreniz ile web sitesine giriş yapınız.
Kurumlar listesinden Sosyal Güvenlik Kurumunu seçiniz. Açılan detaylarda SSK için 4A, Bağkur için 4B, Emekli Sandığı için 4C başlığı altındaki “Banka ve Adres Değişikliği” seçeneğinden maaşınızı almak istediğiniz Banka Şubesini seçiniz.

-Sistemdeki banka değişiklik talebiniz SGK tarafından sonuçlandırılacaktır. Talebinizin sonuçlanma tarihi değişiklik talep tarihinize göre değişmekle birlikte yaklaşık bir sonraki dönem maaşınız seçtiğiniz banka şubesindeki hesabınıza yatırılacaktır.

-Talebinizin gerçekleşme durumunu aynı zamanda “Emekli Aylık Bilgisi” başlığı altından da takip edebilirsiniz.



Yukarıdaki işlemlerle ilgili aklınızda herhangi bir sorun olursa, emekli maaşınızı taşımak istediğiniz bankayla iletişime geçerek onların sizi yönlendirmesini de talep edebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR