BIST 10.203
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.450,62
İŞÇİ

Emekli intibak zammı için kritik günler

2000 yılında ve sonrasında emekli olacakların intibak düğümüm çözülüyor. Ocak ayında milyonlarca emekli zammın yanında intibak zammı da bekliyor.

Yeni intibak çalışmasının önümüzdeki ay torba yasa tasarısına eklenmesi bekleniyor. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye 2013 yılının Ocak ayında verilen intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda umut yarattı.

Emekliler ile ilgili tüm haberleri 'EMEKLİLER' katagorimizden okuyabilirsiniz...

Emekli dernekleri, hemen harekete geçip çalışma başlattı, konuyu Çalışma Bakanlığı'nın gündemine de taşıdı.

HANGİ BANKA NE KADAR PROMOSYON VERECEK? TIKLAYIN

UMUTLAR SÜRÜYOR

Bu gelişmeler yaşanırken, emeklilerin başvurusu üzerine Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Nihat Ömeroğlu, yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları ve sağlanan yardımlardaki farklılıkların aynı konumdakiler arasında eşitsizliğe yol açmaması için gerekli yasal ve mevzuat çalışmalarının yapılması hususunda tavsiyede bulundu. 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak artışı umudunu artıran bu tavsiye kararına Sosyal Güvenlik Kurumu olumsuz yanıt verdi. Ancak umutlar bitmedi.

HAKSIZLIK GİDERİLSİN

Emekliler, Ocak ayına kilitlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların dört gözle beklediği intibak zammının akıbeti Ocak ayında belli olacak. Yeni intibak çalışmasının 2014'ün Ocak ayında görüşülecek olan torba yasa tasarısına alınması bekleniyor.

PROMOSYON BEKLİYORUZ

 Memurlar gibi emekliler de banka promosyonu alabilmeli. Görüşmeler hızlandırılsın. Bankalar ikna edilsin. Promosyon almak bizim de hakkımız.

Promosyon konusunda müjdeli haber bekliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu, sadece kamu bankalarıyla değil, özel bankalarla da masaya oturmalı. Emekliyi çekmek için kampanyalar yapan özel bankaların promosyon teklifi daha cömert olabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR