BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,04
ALTIN 2.506,08
ÖĞRETMEN

Ek ders yönetmeliğinde neler değişti?

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz, ek ders yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri ve mağdur olan öğretmenlerin durumunu anlattı.

Ek ders konusundaki adaletsizlikleri ve mağdur olan öğretmenlerin durumunu anlatan Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz, merak edilen konuları açıklıyor.

Ek ders konusundaki adaletsizlikleri defalarca dile getirdik. Aşağıda bu konuda 01.07.2012 tarihinde yaptığım açıklama için oluşturduğum tabloları ve bakanlığımızın daha yeni yaptığı düzenlemeyi paylaşıyorum. Uzun söze gerek yok. Hemen yakınında çalışan öğretmenlerin mağduriyetini görüp düzenleme yapan ancak yıllardır sürdürülen adaletsizlikleri görmeyen, kendi yaptığı sınavda öğretmenine sadece 5 saat ek ders ücretini uygun gören yetkililere aşağıdaki tabloları ithaf ediyorum.

“Bakan veya yetkili kıldığı makam tarafından branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) olan öğretmenler arasından Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, her yıl yeniden onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi veya görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR