BIST 10.291
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
İŞÇİ

Eğitimcileirn yeni sendikası EKSEN kuruldu

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Mustafa Güçlü Genel Başkanlığında kurularak, üye kayıtlarına başladı.

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN), mevcut sendikacılık anlayışını yetersiz bularak Mustafa Güçlü Genel Başkanlığında kurularak, üye kayıtlarına başladı.

EKSEN Genel Başkanı Güçlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin amaç ve sorumluluklarından oluşan genel çıkarlarını savunan ve kamu otoritesiyle vatandaşlar arasında aracı olan yapılar olduğunu söyledi.

Türkiye'de sendikacılığın gelişimini yeterince sağlayamadığını ve tek parti anlayışının etkisinde kaldığını ifade eden Güçlü, sendikacılığın politika ve inanç bölünmüşlüğüne kurban edildiğini ve asıl amacından saptırıldığını dile getirdi.

"Sendikal iradenin üzerinde vesayet var"

Temel sendikal ve sosyal hakları güvence altına alacak yapıların varlığı için zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu savunan Güçlü, şöyle konuştu:

"Küreselleşme sürecinin hızla yaşandığı bilgi çağında toplumsal yapılar, yeniden tanımlanmaya veya inşa edilmeye başlandı. Böyle bir süreçte hem çalışanlar hem de sendikalar bir değişimin içerisine girdi. Bundan dolayı ülkemizde de bu değişimin iyi okunması gerekiyor. İşte bu ortamda biz, üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirmeyi önemsemeden siyasetin direk içerisinde yer alan sendikacılık anlayışına tepki olarak ortaya çıktık. Bugün memurun sendikal iradesinin üzerinde vesayet var. EKSEN olarak bu vesayeti kaldırmak istiyoruz. Sendikal mücadelenin içerisinde olmayı, sadece üyelik formuna imza atmakla sınırlı görmeyen, etkin üye kimliğini ön planda tutan bir anlayışı benimseyerek, üye kayıtlarımıza başladık."

-"Sendikal yaşama katkı sağlayacağız"

Güçlü, dayanağını ve meşruiyetini üyelerinden alan sendikaların üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyup, genişletebildikleri orandan etkinliklerini artırabileceğine dikkati çekerek, bu nedenle iş takibi yerine üyelerinin hakkının takibini yapan sendikacılığı esas aldıklarını söyledi.

Türkiye'de kimi sendikaların toptan kabullenici, kimi sendikaların toptan reddedici, kimilerinin ise ayrılıkçı bir anlayışla hareket ettiğini dile getiren Güçlü, "Biz milli ve manevi değerlere sahip çıkan duruşumuz ve diyalog merkezli anlayışımızla yeni nesil sendikacılık yapacağız. Hem sendikal anlayışımız hem projelerimiz hem de fark yaratan eylemlerimizle kısa süre içerisinde Türkiye'deki sendikal yaşama önemli katkılar sağlayacağız" dedi.

-"EKSEN Konfederasyon kurulacak"

Mustafa Güçlü, projelerinin içinde sendikacılığı gençler arasında yaygınlaştırmayı amaçlayan "Genç Eksen" ile üyelerine sendikal eğitim sağlayacak "Eksen Akademi"nin yer aldığını vurguladı.

Eğitim iş kolunun yanı sıra tarım-orman ve sağlık-sosyal hizmetler iş kollarında EKSEN ön ismi ile sendikaların kurulduğunu belirten Güçlü, kısa bir süre içerisinde büro, diyanet ve vakıf iş kollarında da örgütlenmelerinin tamamlanarak, Türkiye Eksen Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun kurulacağını bildirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR