BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Ebeveynler dikkat! Bu oyun çocuklar için büyük tehlike saçıyor

Dünya genelinde oynanan 'Mavi balina' ve 'Momo' oyunlarından sonra yeni çıkan Mavi bebek oyunu tehlike saçmaya başladı.

Mavi bebek (Blue Baby)
Birçok çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan 'Mavi balina' ve 'Momo'dan sonra internette hızla yayılan ve çocukları hedef alan tehlikeli bir oyun olan 'Mavi bebek' uygulamasına yönelik uzmanlar ebeveyinleri uyardı.
Mavi Bebek oyunu yurt dışında Blue Baby olarak biliniyor, Jonathan Galindo adlı kişi tarafından yapılar bu oyun araştırmacılar tarafından tipik hipnoz ve illüzyon olduğunu ve çocukların bir süre sonra sürece bağımlı olduğunu dile getiriyor.

Oyunu oynayan çocuklara verilen talimatlarla kendisine ve çevresine zarar vermesine yol açtığı hatta intihara sürüklediği iddia ediliyor.
Sosyal medyada hızlı yayılmasıyla gündem olan oyun için uzmanlardan dikkat edilmesi gerekiyor açıklaması gecikmedi; ''Tiktok, Facebook, Measenger ve Instagram üzerinden sizlere görevler sunan bu oyun çok hızlı yayılıyor."
Momo ve Mavi Balina oyunları için gizli ağlar gerektiği biliniyordu. Ancak Mavi Bebek oyununda Facebook, Instagram gibi herkesin kullandığı bu uygulamalardan talimat mesajları gönderdiği biliniyor.

Peki Mavi Bebek oyunu nasıl oynanıyor?
Oyunu anlayan bazı çocukların söylediklerine göre oyun bir efsane üzerine kurulmuş.Mavi Bebek oyunu için genel olarak banyo tercih ediliyor. Efsaneye göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında telefonunuzu bebek gibi düşünüp elinizde bebek varmış gibi sallıyorsunuz.
Bunu 14-15 kez tekrar ettiriyor ve kolunuz ağırlaşacağı için elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz.

Oynayanların iddiasına göre elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Eğer bebeği atıp kaçmazsanız mavi bebeğin annesi ‘bebeğimi bırak’ diye sesleniyor.