BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
KPSS

E YDS 2016 ÖSYM başvuru ekranı

E-YDS Başvuruları başladı, ÖSYM E-YDS İşlemleri. ÖSYM tarafından E-YDS ile ilgili önemli bir duyuru yayınlandı. E YDS'ye başvuru nasıl yapılır, hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/9) başvuruları bugün saat 14.00 itibariyle alınmaya başlandı. Peki e-YDS başvuruları nasıl yapılır? Sınav tarihi ve tüm detaylar memurhaber.com'da.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Peki e-YDS başvuruları nasıl yapılır? Başvurular ne zaman bitiyor? e-YDS ile ilgili merak edilen soruların yanıtını haberimizden inceleyebilirsiniz...

e-YDS BAŞVURULARI

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/9) başvuruları bugün saat 14.00 itibariyle alınımaya başlandı. Sınava başvurular, 1-5 Eylül 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden alınacak. e-YDS 2016/9 İngilizce alanında, 24 Eylül 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır.

SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, 1-5 Eylül 2016 tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00’de sona erecektir.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, sınav sonuçlarını, 24 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecek.

e-YDS NEDİR?

e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR