BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
GÜNCEL

E-devlet kapısı giriş şifresi sahibi olma!

E-devlet kapısına giriş şifresi nereden ve nasıl alınır? E-devlet şifresine sahip değilseniz kişisel bilgileriniz yardımıyla PTT kurumuna ait herhangi bir şubeden ilk giriş şifrenizi edinebilirsiniz.

E-devlet kapısını kullanmak isteyen vatandaşlar E-devlet şifresine sahip olmalıdırlar. E-devlet şifresine sahip değilseniz kişisel bilgileriniz yardımıyla PTT kurumuna ait herhangi bir şubeden ilk giriş şifrenizi edinebilirsiniz.

Gerçekleştirilen çok çeşitli işlemler ve de pratikler hayatımıza çok sayıda işlem kolaylığını katmıştır. Yapılan sayısız yenilikler ve de ilerlemeler ülke genelinde çok çeşitli sistemlerin kurulmasını sağlamıştır. Her nerede olursanız olun yapılabilecek en kolay ve de en pratik işlemleri barındıran sistemler ile ülkemiz artık teknoloji çağını iyice benimsemeye başlamıştır. Çalışan bireylerin iş yoğunlukları, kamuya açık alanlarda meydana gelen fazla kalabalık işlem yapma kapasitesini düşürdüğü için her yerde uygulanmaya başlanan kolaylıklar hayatımızı olumlu yönde etkilemeye başlamıştır. Böylece vatandaşlar yapmaları gereken işlemlerin tümünü daha kısa bir süre içerisinde yapabilme imkânı bulurlar. Yediden yetmişe herkesin yararlanabileceği düzeyde sistemler açılarak devlet kurumların da olan kalabalık ve işlemi geç yapma probleminin giderilmesi için düzenlenen bu sistemleri herkes pratik bir şekilde yapabiliriz. Devletimizin de büyük destekleri sonucunda oluşturulan bu online işlemler hayatımızı büyük ölçüde etkilemiştir. Bu etki elbette ki olumlu yönde olmuştur. Çünkü online işlem yapabilmek herkesin gerçekleştirebilecek olduğu bir işlemdir.

Devlet kurumlarında gittiğimizde karşılaştığımız yoğun kalabalık büyük bir sorun meydana getirir. Ancak bu noktada yapılan online işlemler için aynı durum söz konusu değildir. Herkesin evinde rahatlıkla yapabilecek oldukları bu hızlı ve pratik işlemleri ile bizler sadece internet ile erişimimizi sağlayarak yapabiliriz. Şöyle bir toparlayacak olursak bu herkesin aktif bir şekilde kullanıma açık olduğu işlem içerisinde tüm devlet işlemlerinin bulundurur. Bu işlemler bütününe de e-devlet adı verilmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi bizlerin devlet kurumlarında uzun sıralar bekleyerek yapması gereken bu işlemleri bizler daha kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirebiliriz. Şimdi ise sizlere bu e-Devlet sistemi hakkında biraz bilgi verelim.

E-Devlet sistemine giriş yaparak içerisinde bulunan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İster cep telefonundan ister de bilgisayarlardan çeşitli giriş yolları ile sizler e-Devlete girişte bulunabilirsiniz. Çok çeşitli giriş seçenekleri ile de vatandaşların kullanımını en kolay yolların düzenlendiği bu sistemden herkes yararlanabilir. Sanal devlet kapısının kullanımı oldukça artış gösterdiği herkes bu sistemleri kullanarak yapmak istedikleri işlemi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilir. Bu sizlere hizmet sunacak olan e-Devlet sistemi resmi siteye giriş olduğu için sizler de buraya giriş yapabilmek için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C kimlik kartı ile giriş’ bu yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. En kolay ve en yaygın kullanımı ise e-Devlet şifresi ile giriştir. Bu şekilde sisteme giriş yapmak isteyen vatandaşlar da postaneye giderek nüfus cüzdanınız ve 2 TL işlem ücreti ile kapalı bir zarftan şifrenizi alınız. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile sizler girişinizi gerçekleştiriniz. Sonrasında karşınıza açılan sistemde bulunan sol köşede ki işlemlerden harf seçerek dilediğiniz işlemi sadece çok az bir zamanınızı ayırarak yapabilirsiniz

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR