BIST 10.178
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.441,47
İŞÇİ

E-bordro memur maaş sorgulama- Online memur maaşı sorgula TC no ile

E-bordro memur maaş sorgulama- Online memur maaşı sorgula TC no ile. Kamu kurumlarında çalışanlar ayın 15'inin ve bayramın gelmesi nedeniyle e-bordro sisteminde maaş sorgulama yapıyorlar.

E-bordro memur maaş sorgulama- Online memur maaşı sorgula TC no ile. Kamu kurumlarında çalışanlar ayın 15'inin ve bayramın gelmesi nedeniyle e-bordro sisteminde maaş sorgulama yapıyorlar.

Kamu alanında memur olarak çalışan vatandaşlar maaşları hakkında her türlü bilgiyi E-Bordro uygulaması ile kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilirler. E-Bordro uygulaması sayesinde ne kadar net maaş aldığınızı, maaşınızda ne kadar kesinti olduğunu ve maaşınızda ne kadar eklenti olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz. Daha öncesinde maaş bordrosu almak için maliye kurumuna gitmeniz gerekirken gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden maaş bordronuza E-Bordro uygulaması ile kolayca ulaşabilirsiniz. Maaş bordrosu bankalardan kredi çekeceğiniz zaman veya kredi kartı alacağınız zaman istenen bir belgedir.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Bordro uygulaması ile kamu personellerinin her ayın 15’inde yatan memur maaşlarına ilişkin olarak maaş bordrolarının tüm ayrıntılarını görebilmeleri oldukça pratik bir hale geldi. Günümüz modern Türkiye’sinde kamu personelleri Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından dijital platformda oluşturulan E-Bordro sorgulama uygulamasını kullanarak, en güncel maaş bordrolarını internet kolaylığında görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet teknolojisinin kamu kurumları tarafından en yoğun şekilde kullanılmaya başlandığı bugünlerde vatandaşın bu tarz önemli ve pratik avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmeleri, kamu yapısında oldukça modern bir sistemin oluşturulmasını sağlıyor.

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi kamu kurumları tarafından en etkin şekilde kullanılmaya başlanırken, kamu hizmetlerinde internetin daha aktif bir rol üstlenerek, modern çağa kamu kurumlarının en başarılı şekilde entegre edilebilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı kamu kurumları içerisinde de internetin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak, hem kurum içi işlerlik yönünden hem de vatandaşa işlem kolaylığı yönünden oldukça önemli avantajlar sağlaması amaçlanıyor. Bu noktada E-Bordro sorgulama uygulaması oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Kamu personellerinin her aybaşında aldıkları maaşlarının yasal olarak bordrosu da kendilerine veriliyor. Özel sektörde de teknolojik entegrasyonun en etkin şekilde gerçekleşmesini amaçlayan devlet kurumlarının kullandığı internet teknolojisi ile birlikte Maliye Bakanlığı kamu personellerine özel e-bordro sorgulama uygulamasını hizmete açtı. Kamu kurumlarında görevli olan devlet memurlarının her ay başında devletten aldıkları maaşlarının tüm ayrıntılarının yer aldığı maaş bordrosu için artık internette yeni bir online hizmet bulunuyor.

Maliye Bakanlığı tarafından bu modern internet teknolojisi tabanlı projeler kapsamında Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından kamu personellerinin hizmetine sunulan E-Bordro sorgulama uygulaması ile birlikte memurların, en güncel döneme ait veya geçmiş döneme ait olan ayrıntılı maaş bordrosunu görüntüleyebilme imkanına sahip olmasına yardımcı oluyor. Kamu çalışanlarının bankacılık gibi işlemleri başta olmak üzere pek çok işleminde gereksinim duyabildikleri maaş bordrosunun tüm detayları dijital platformda yer alan Maliye Bakanlığı’nın E-Bordro sorgulama uygulaması ile görüntülenebiliyor.

ONLİNE E-BORDRO ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden E-Bordro alma işlemi 2 farklı şekilde gerçekleşmektedir. İnternet üzerinden online bir şekilde E-Bordro alma işlemi hem şifreli hem de şifresiz olarak kolayca yapılabilmektedir. Haberimizin devamında E-Bordro sorgulamalarına iki şekilde de nasıl ulaşabileceğinizi detaylı olarak anlattık.

ŞİFRESİZ E-BORDRO UYGULAMASINA GİRİŞ 

Şifresiz olarak E-Bordro uygulamasına ulaşmak ve memur maaşı bilgilerinizin tamamına ulaşabilmek için Maliye Bakanlığı’nın uygulamaya koymuş olduğu sistem üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir Maliye Bakanlığının geliştirmiş olduğu bu E-Bordro uygulamasına giriş yaparak maaş bordronuza internet üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerinden şifresiz olarak E-Bordro alma işlemi için ilk olarak E-Bordro Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan giriş formuna istenilen gerekli tüm bilgileri sisteme eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde ilk olarak T.C. kimlik numaranızı giriniz. Ardından memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numarasını giriniz. Daha sonra ulaşmak istediğiniz maaş bordrosun ilk yılını seçtikten sonra son olarak da ay seçeneğini de seçmeniz gerekmektedir. Ardından istihdam tipi seçeneğinden uygun bölümü işaretleyiniz. Bu bilgileri de girdikten sonra son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu kutucuğa girmelisiniz. Son olarak da Gönder butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra internet üzerinden şifresiz olarak E-Bordro alma işlemini yapmış olursunuz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ŞİFRE İLE E-BORDRO UYGULAMASINA GİRİŞ

İnternet üzerinden E-Bordro alma işleminin yapılabilmesi için kullanılan bir diğer yolda e-devletüzerinden işlem yapmaktır. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için şifre; şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik belgesinin, (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi gibi belgeler de geçerlidir) ibraz edilerek, yurt içinde yer alan PTT Merkez müdürlükleri üzerinden 2 TL işlem ücreti karşılığında ya da yetkili şubeler üzerinden alınabilmektedir.

Yurt dışında ise, e-devlet şifresi, Elçilik ve Konsolosluklar üzerinden alınabilmektedir. Diğer yandan, eğer, mobil imza veya elektronik imza kullanılıyor ise, e-devlet sistemine bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifreyi vatandaş kendisi oluşturabilir.

Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş için gerekli olan şifreyi temin ettikten sonra E-Bordro alma işlemi için gerekli adımları takip edebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Ya da karşınıza çıkan Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu bölümde karşınıza çeşitli E-Devlet giriş yolları çıkacaktır. Bu giriş yollarından ilki E-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir. E-Devlet şifresi ile E-Bordro uygulamasına giriş yapabilmek için sayfadan E-Devlet seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. E-Devlet bölümünü açtıktan sonra ilk olarak T.C kimlik numaranızı giriniz. Ardından almış olduğunuz E-Devlet şifresini ilgili bölüme eksiksiz bir şekilde giriniz. Bu işlemlerden sonra Sisteme Giriş Yap butonuna tıklayarak işleminizi kolayca tamamlayabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından bir diğeri de Mobil İmza ile giriş yapmaktır. Mobil imza ile sisteme giriş yapabilmek için de Mobil İmza bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan bölüme ilk olarak T.C kimlik numaranızı daha sonra da GSM numaranızı giriniz. Son olarak da GSM operatörünüzü seçerek İlerle butonuna tıklayınız. E-Devlet sistemine giriş yollarında diğer ikisi de Elektronik İmza ve T.C kartı bölümüdür. E-Devlet sistemine bu seçenekler ile de giriş yapabilir E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranına kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu şekilde ister E-Devlet üzerinden şifreli olarak isterseniz de şifresiz olarak E-Bordro sorgulamasını kolayca yapabilirsiniz. Bu şekilde online olarak E-Bordro sorgulamalarında maaş bilgileriniz bilgisayarınıza excel formatında inecektir. Bu şekilde E-Bordronuza kolayca ulaşabilir istediğiniz maaş bilgisine net bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR