BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.430,74
MEMUR

e-Bordro alma ve maaş kesintisi öğrenme e-Devlet ile nasıl yapılır  

E bordro maaş sorgulama ve maaş kesintisi sorgulama işlemleri memurların ve çalışanların sık ziyaret ettiği servislerden. eBordro öğrenme işlemleriniz kolaylıkla e-Devlet işlemi ile gerçekleşiyor. 

e-Bordro almak için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Peki online e Bordro alma ve maaş öğrenme işlemlerini nasıl yapabilirsiniz? 
 
Önceki yıllarda Muhasebarat Genel Müdürlüğü üzerinden alınan e-Bordro artık tek bir portal üzerinden ulaşılabiliyor. e-Devlet sistemi her zaman olduğu gibi bu konuda da yardımcımız oluyor. 

E-BORDRO ALMA VE MAAŞ ÖĞRENME NASIL YAPILIR 

Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet hizmetleri üzerinden e-Bordro işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.  

Maliye Bakanlığı; maliye politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak, maliye politikasının uygulanması, uygulamanın izlenmesi ve denetlenmesi hizmetlerini yapmaktadır. 

e Bordro almak için; 

*e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapınız. 

*Açılan sayfada e-Hizmetler menüsü üzerinden Maliye Bakanlığı Hizmetleri seçeneğine geliniz. 

*Karşınıza çıkan linklerde Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ne tıklayınız. 

*Açılan sayfada istediğiniz kurum ve dönemi seçmenizin ardından e-Bordro maaş öğrenme ve kesinti aylık bilgisine ulaşabilirsiniz. 

E-BORDRO NEDİR? 

Maaş bordrosunun dijital ortamdaki ismi ise E-bordro olarak geçmektedir. Yani internet üzerinden maaş bordronuza e-bordro olarak ulaşabilirsiniz. Daha öncelerden Maliye Bakanlığının internet uygulaması olan muhasebat genel müdürlüğünün internet sitesinden E-Bordronuzu alabiliyordunuz. Daha sonralarda Maliye Bakanlığı bu hizmeti kaldırarak tek bir internet sisteminden E-Bordroya ulaşabilmesini sağlamıştır. İnternet üzerinden e-bordroya Maliye Bakanlığının internet uygulamasından ulaşabilirsiniz. 

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR ? 

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. 

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir. 

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. 

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR