BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.415,99
GÜNCEL

Duyunca şok olacağınız gıda hileleri! Meğer çamaşır suyu içiyormuşuz

Günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz ve satın aldığımız ürünlerin ne derece sağlıklı olduğu hepimizin aklında bir soru işareti. Çamaşır suyu, kil, gıda boyası... Yediklerimiz katkı maddesi içeriyor mu? Gıda boyası kullanılıyor mu? Canlı renkli sebze meyvelerden kaçmalı mıyız? Yiyeceklerde kullanılan mumyalama yöntemi nedir? Bütün bu soru işaretlerinden kurtulmak için sizler için derledik.. İşte gıda hileleri ve çözümleri

Sütteki deterjan nasıl tespit edilir? 
Evet yanlış duymadınız. Süte deterjan ekliyorlar.Süte konulan deterjan sütün köpürmesini artırır, böylece süt daha beyaz ve yoğun görünür. Bunu daha iyi anlamının diğer yolu ise 5-10 ml sütü aynı oranda suyla karıştırıp çalkalamaktır. Eğer deterjan katkısı varsa çok yoğun bir köpük oluşacaktır.

Bala eklenen şeker nasıl tespit edilir? 
Balın çok şekerli olması iyi bir şey olmayabilir. Bal, en değerli ve sağlık açısından çok yararlı bir besindir. Şeker ucuz olduğu için bazı üreticiler balın içine şeker ekleyerek hile yaparlar. Her ikisinin de ana bileşeni karbonhidrat ve sudur.

Bala eklenen şekeri anlamak için:
Öncelikle 1 bardak suyun içine 1 damla bal ekleyin. Saf ve gerçek bal suda dağılmayacaktır, eğer dağılırsa içinde şeker olduğu anlamına gelir.

Kahveye eklenen kil nasıl tespit edilir? 
Her gün tüketilen kahvenin içine kil eklemek... Üreticiler kahveden tasarruf yapmak için kahveye kil ekleyebilirler. Kil kahveye doygunluk katar ve insan sağlığı açısından diğerleri gibi çok zararlıdır.