BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Duyarlı emekçi Taksim'e gelmedi!

Hüseyin Avni Mutlu olaylı 1 Mayıs sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Bilanconun beklenenden daha ağır olduğunu belirten Mutlu İstanbullulardan da özür diledi...

Sendikalar ve valilik arasındaki Taksim restleşmesinin ardından kutlamaların müdahalerlerle gölgelendiğini belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs'la ilgili basın açıklaması  yapıyor...

İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları;

Taksim'in miting için uygun olmadığını söylemiştik.

Tam beklendiği özelliklerde bir akli selim içersinde İstanbullular ve emekçi kardeşlerimiz Taksim'e gelmedi. Bu meydan daha önce yapılmış olan 1 Mayıs gösterilerinde on binlerin çıktığı meydandır ancak bugün emekçi kardeşlerimiz bu meydana risk nedeniyle bizim koyduğumuz kurallara uymuşlardır.

Radikal gruplar beklediğimiz çatışmaları gerçekleştirdi. Sayıları 3000-3500 civarında olduğunu değerlendirdiğimiz farklı marjinal gruplar Taksim civarındaki bölgelerde güvenlik güçlerimizi oluşturduğu barikatlara saldırı gerçekleştirdiler. 

Hazırlıklı olan emniyet güçlerimiz görevleri mükemmel şekilde yerine getirdi ve Taksim'deki riskli alana geçilmemesi için tedbirleri uygulamışlardır. Saldırılar sonucu 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan memururlarımızdan biri beyin travması nedeniyle ameliyata alındı ve yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Atılan demir bilye ile kafa kemiğinde kırık oluşmuştur.

İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Ulaşım etkili olmuştur. Pek çok marjinal grubun Taksim'e çıkma konusunda farklı ilçelerden gelme durumu mevcuttur. Aldığımız önlemlerin tesirli olduğu ortaya çıktı. 1 Mayıs beklenenden daha rahat geçmiştir. Kadıköy'de yasal izinli yapılan gösteride hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Gönül bu riskli alanla 1 Mayıs'ı kutlama yerine Kazlıçeşme'de bu mitingi tertip ederek huzurlu mitingin yapılmasını arzu ederdik.

GÜVENLİK GÜÇLERİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

Taksim'de 1 Mayıs kutlamlarını çelenk sunma ve Kazancı yokusunda da sembolik anma töreni için arzularımız için temaslarımızı sürdürdükk. HAK İŞ haricinde bunun uygulanmadığını gördük. Gerek 1 Mayıs gerek farklı etkinlikler ülkemizde huza, birliğe, beraberliğe vesile olsun. Güvenlik güçleri alması gereken her türlü tedbiri almaya devam edecektir.

İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Ulaşım, güvenlik tedbirleri ile bayram gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan veya arzu etmeyen İstanbullulardan da özür diliyorum. Bu bayram gününü parklarda, sinemalarda, eğlence mekanlarda, akraba ziyaretlerinde görmeyi isterdik maalesef ulaşım tedbirleri ile bunu zorladık. Ama buna mecburduk. Bu tedbiri almasaydık daha kötü sonuçlar olabilirdi. Bu konudaki özrümüzü hususen paylaşmak istiyorum.

METRO HARİÇ TÜM ULAŞIM VASITALARI NORMELE DÖNDÜ

Metro hariç tüm ulaşım vasıtaları tamemen normele döndürdük. Metro ile uygulamamızı bir müddet sürdüreceğiz. Şuana kadar 72 kişi gözaltına alındı.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR