BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.466,74
ÖĞRETMEN

Düşük puanlı lise öğrencisine kayıt hakkı!

Seviye Belirleme Sınavı’ndan (SBS) düşük puan aldığı için liselere kayıt yaptıramayan öğrenciler için MEB gerekli formülü buldu. Artık puanı düşük olan öğrenci de iyi bir liseye kayıt yaptıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Seviye Belirleme Sınavı’ndan (SBS) düşük puan alan öğrencilerin meslek, imam hatip veya açık liseye yönlendirilmesiyle ilgili yaşanan sorunun çözümü için formül arıyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, genel liselerin Anadolu ve meslek liselerine dönüştürülmesiyle ortaya çıkan sıkıntının giderilmesi amacıyla çeşitli alternatifler üzerinde duruluyor. Bunlardan en önemlisi, Anadolu lisesine kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanlara iki kez ek yerleştirme yapmak.

LİSE KAYITLARI BU SENE NASIL OLACAK?

DÜŞÜK PUANLA İYİ BİR LİSEYE YERLEŞME ŞANSI

Buna göre ek yerleştirmeler sonrası Anadolu liselerindeki boş kontenjanlara, açıkta kalan düşük puanlı öğrencilere kayıt hakkı verilecek. Bu sayede öğrencilerin, evine yakın okula gitmesi ve düşük puanla iyi bir liseye yerleşme şansı olacak.

İkinci alternatif ise Anadolu veya meslek liseleri bünyesinde düz lise sınıfları açmak. Bu yılki SBS sonuçlarına göre 1 milyon 260 bine yakın öğrenciden 688 bini fen, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sosyal bilimler liselerinde okuyacak.

LİSELİLERE ŞARTLI BÜTÜNLEME GELİYOR!

Açıkta kalan 574 bin öğrenci ise özel lise, meslek ve imam hatibe gitmek durumunda kalacak. Bu öğrenciler için ‘düz lise’ projesi gündemde. Ancak bakanlık, düz lise sınıflarının Anadolu mu yoksa meslek lisesi bünyesinde mi açılacağını tartışıyor. Her bir seçenek kendi içinde sıkıntılar barındırıyor. Düz lise sınıflarının Anadolu liseleri içinde açılmasının bu okullarına kalitesini düşüreceği, meslek liseleri içerisinde açılmasının ise velilerin tepkisine yol açacağı değerlendiriliyor. Ancak sonuç olarak iki alternatiften birinde karar kılınacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR