BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.487,76
GÜNCEL

Dünyanın en ilginç yerleri açıklandı! Türkiye'den tek bir yer listede

CNN dünyanın birbirinden farklı en ilginç yerlerini açıkladı. Türkiye'den bakın neresi listeye girdi...

CNN dünyanın birbirinden farklı özelliklere sahip en ilginç yerlerini açıkladı. Türkiye'den de bir yer listeye girdi. İşte sizin de ziyaret etmek isteyeceğiniz ve şaşıracağınız birbirinden ilginç o yerler...

KAN ŞELALESİ - ANTARTİKA

Antarktika'da bulunan bu kan kırmızısı şelale, ilk olarak 1911 yılında keşfedildi. Antarktika'nın Taylor Buzulu'nda yer alan bu şelale, devamlı bir akış halinde ve suyu Bonney Gölü'ne karışıyor.

Bilim insanları uzun seneler boyunca suya bu rengi verenin kırmızı yosun olduğunu düşündüler.Fakat daha sonra elektromanyetik alıcılar vasıtasıyla Kan Şelalesi üzerinde yapılan taramalar, şelalenin altında çok daha büyük bir yeraltı su kaynağı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmalar, tahminen 5 milyon yıl önce deniz seviyelerinin yükseldiğini ve Doğu Antarktika'yı sular altında bıraktığını; bunun da tuzlu bir göl oluşumuna yol açtığını gösteriyor. Şelalenin altındaki büyük su hazneleri yerin 185 metre derinliğinde saklanıyor. Suların yeraltı akıntıları halinde Güney Kutup Denizi'ndeki derin körfezlerden biri olan Ross Körfezi'ne döküldüğü tahmin ediliyor.